User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Et convidem a aturar-te i a fer una estona de pregària ara i aquí. Tal com estàs, assegut/da davant l'ordinador, sense presses, pas a pas i amb la lectura de l'evangeli del dia.

Inici de la pregària »

Un text per pensar i pregar aquesta setmana

A la seva autobiografia, Ignasi explica com, al final de la vida, el pensament sobre la pròpia mort l'omplia d'una alegria intensa. La perspectiva de reunir-se aviat amb el seu Creador i Senyor feia que "es fongués en llàgrimes". Això novol dir que Ignasi no estés enamorat de la vida. Podia trobar Déu en totes les coses i servir-lo en totes les activitats i esdeveniments, tal com ens ensenya la seva espiritualitat. No cal esperar fins després de la mort per assaborir l'alegria de la presència de Déu. A la pràctica, trobar Déu en totes les coses ens dóna l'oportunitat de considerar les nostres vides aquí i ara com el lloc precís on ja podem experimentar la plenitud de l'amor de Déu.

Ignasi, amb la seva veritable visió de la naturalesa humana, va advertir contra dos possibles esculls de la vida espiritual: la nostàlgia del passat i el neguit innecessari sobre el futur. Mirar enrere té sentit, perquè ens permet rastrejar moments concrets de la presència de Déu. Reconeixem la seva presència en experiències de pau, alegria, vitalitat i confiança. El nostre passat ens pot proporcionar una rica font d'aprenentatge, especialment perquè ens pot proporcionar temps de reflexió per inspirar les nostres eleccions. Aquesta reflexió contínua ens dóna l'oportunitat d'adaptar les nostres vides perquè estiguin cada vegada més vinculades a la voluntat de Déu. Però també podem quedar atrapats en el nostre propi passat i acabar veient la mateixa pel·lícula una i altra vegada, obsessivament. Tant si això és conseqüència del pesar o de l'enuig, el resultat és el mateix: ens allunya de l'únic moment que realment existeix: el present.

Ignasi no volia que els seus novicios (candidats a la Societat de Jesús) se li diguessin avui què haurien de fer demà. Això només els distreu del gran repte que cada persona s'enfronta a viure plenament en el moment actual, en el moment actual. Podem veure-ho d'aquesta manera: un bon progenitor ha de fer plans per al futur i fer-ho amb el temps. Però fins i tot en aquesta situació, els pares poden tenir la temptació de passar temps innecessàriament somiant un dia amb un futur que encara no existeix a costa de la vida real. St. John Berchmans (1599-1621), un jesuïta flamenc que va morir jove, va comprendre molt bé aquest concepte de viure en el present. Mentre jugava al billar un dia, se li preguntava què faria si se li demani que només tenia uns minuts més per viure. Ell respongué: "Jo continuaria jugant al billar".

- Extret de jesuïtes Telling Jokes de Nikolaas Sintobin, SJ

Més Espai Sagrat

Reflecting

Aquest lloc de pregària es realitzat pels jesuïtes