User Settings

Preguem amb el Papa

octubre 2015
Oferiment diari: 

Mare del cel, ajuda'ns a perseverar amb un sol cor, en la pregària. Feu que l'Esperit Sant vingui a nosaltres, canviï els nostrs cors i ens ajudi a transformar el món amb el seu amor.
Prego amb Maria i tota l'Església per les intencions del Papa per aquest mes:

 

Intencions d'aquest mes:
Universal: 

Que el tràfic amb éssers humans, l'esclavitud moderna, sigui eradicat

 

For Evangelisation: 

Que amb esperit missioner les comunitats cristianes de l'Àsia puguin anunciar l'Evangeli a aquells que l'estan esperant.

 

Mission in Asia

A Cambodja l'any passat, molts treballadors d'una fàbrica de roba van celebrar el desè aniversari de la mort de Chea Vichea. El Sr Vichea no era cristià, sinó un dirigent sindical compromès que va lluitar incansablement pels drets dels treballadors de la fàbrica tèxtil Khmer. La majoria d'aquests treballadors eren dones joves que havien emigrat del camp a la ciutat. Quan un partit polític va convidar Vichea a presentar-se a les eleccions al parlament on hagués tingut feina segura i bon sou, s'hi va negar. La seva missió a la vida era servir els treballadors pobres i sense educació de la fàbrica i lluitar pels seus drets. En un país amb una corrupció rampant, ell era incorruptible.

El van assassinar a trets el 22 de gener del 2004 en un quiosc de carretera prop de Wat Lanka. El seu funeral a Phnom Penh va atreure multituds. No es veia tanta gent pels carrers des d'abans de l'època dels Khmer Rojos. Milers i milers de treballadors de la fàbrica, sense educació i pobres, van mostrar la seva gratitud i la creença que al final la justícia i l'amor triomfaran sobre el mal i la violència. La comunitat cristiana cambodjana va estar ben representada a la cerimònia fúnebre. En la missió d'anunciar l'Evangeli a tot Àsia, les comunitats cristianes minoritàries treballen en solidaritat amb els que treballen per la justícia social en nom dels pobres i desfavorits. És una petita presència en el cor de la dinàmica Àsia, una presència d'humanització. Però és també una invitació als no cristians a escoltar més profundament la Paraula de Déu com s'expressa i com és testimoni de tota aquesta lluita. 

Bernard McGuckian SJ, extret de Living Prayer

Més Espai Sagrat

Aquest lloc de pregària es realitzat pels jesuïtes