User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-01-12

Presència de Déu

Quan sóc convidat a trobar-me amb algú que estimo, desitjo que arribi el moment i em sento agraït, reconegut. Déu em convida, ara, a passar una estona amb ell. Desitja donar-me a conèixer el seu immens amor.

Llibertat

Demano la gràcia d'alliberar-me per uns moments d'allò que m'ofega i no em deixa respirar profundament. Ell em vol lliure, amb una llibertat que ni puc imaginar.

Consciència

Com em trobo avui? Com estic amb Déu? Tinc alguna cosa per a agrair-li? Ho faig. Tinc alguna cosa per a lamentar? Li'n demano perdó.

Paraula de Déu

Marc 2, 1-12

Jesús entrà novament a Cafarnaüm. Va córrer la veu que era a casa, i s'hi aplegà tanta gent que no cabien ni davant la porta. Ell els anunciava la paraula. Llavors vingueren uns homes a dur-li un paralític. El portaven entre quatre. Veient que amb tanta gent no podien dur-lo fins a Jesús, van fer un forat al sostre sobre l'indret on ell era i van baixar la llitera on jeia el paralític. Jesús, en veure la fe d'aquella gent, diu al paralític:
- Fill, et són perdonats els pecats.
Hi havia allà asseguts uns mestres de la Llei que pensaven: Com és que aquest parla així? Això és una blasfèmia! Qui pot perdonar els pecats sinó Déu?
A l'instant, Jesús s'adonà que pensaven així i els digué:
- Per què penseu això dins vostre? Què és més fàcil, dir al paralític: "Et són perdonats els pecats", o bé dir-li: "Aixeca't, pren la llitera i camina"? Doncs ara sabreu que el Fill de l'home té el poder de perdonar els pecats aquí a la terra.
Llavors diu al paralític:
- T'ho mano, aixeca't, pren la llitera i vés-te'n a casa.
Ell s'aixecà, prengué immediatament la llitera i va sortir a la vista de tothom. Tots quedaren sorpresos i donaven glòria a Déu. Deien:
- No havíem vist mai res de semblant.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Un passatge espectacular, gairebé fílmic, amb tot luxe de detalls, tal com l’estil de Marc “pinta i filma” els seus esdeveniments. Val la pena que fem la contemplació de sentits per no perdre’ns ni una reacció dels protagonistes de l’escena: el malalt, els seus amics, amb una imaginació a impulsos de la seva solidaritat amb la paràlisi del seu amic i company; uns ulls que espien, que murmuren, que judiquen i que s’escandalitzen; la gent que hi assisteix i que té el privilegi de contemplar aquella escena densa i carregada de sensacions, amb el seu comentari final entusiasta: “No havíem vist mai res de semblant !”
  • Però per damunt de tot, val la pena que ens aturem una mica en la “lògica del cor que Jesús practica”, més enllà de les reaccions que pugui provocar el seu comportament als “ulls escandalitzats” dels guardians de la ortodòxia. És cert que escoltar un desig de Jesús sobre el perdó dels pecats pot sorprendre, però mai pot ser una blasfèmia, si el nostre cor sap llegir la presència de la bondat de Déu en un home tan “especial” com Jesús.
  • El que ens agrada veure és la dèria que Jesús vivia per comunicar la plenitud, de cos i esperit, que havia vingut a portar. És cert que una paràlisi física impedeix avançar i fer una vida “normal”. Però les crosses que sovint necessitem per avançar en el nostre camí de seguiment de Jesús són tan o més evidents que les físiques.
  • Deia algú que per impedir que un ocell voli, no cal que li posis una cadena de ferro; en tenim prou amb un filet a la punta de l’ala. Tot i ser tan fràgil, de fet aconsegueix el mateix: mobilitzar-nos, instal•lar-nos en la nostra zona de confort, i anar tirant en la nostra vida de deixebles seguidors de Jesús de Nazaret. Petites xarxes enganxades a les ales del nostre esperit que no ens deixen ser lliures, plenament lliures. Cadascú se les sap, i el que cal és ser absolutament sincers perquè el Senyor, que ens vol alliberar, ens digui: “Aixeca’t...”, un verb que té el mateix significat que el que es va aplicar a Jesús en el moment de la Resurrecció.
  • Francesc Roma sj

Conversa

Conversa amb Jesús, company de camí que no em deixa mai.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús