User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-01-16

Presència de Déu

La vida quotidiana ens porta a la teva presència. Això sí, sempre que, allà on siguem, sapiguem recollir-nos per sentir el teu desig de comunicar-te

Llibertat

El cristià és, com tota persona humana, gerro de terrissa, fragilitat màxima. La llibertat a la qual ha estat cridat, però, fa d'aquesta terrissa i fragilitat una promesa que el porta sempre a una humanitat més fecunda.

 

Consciència

Prenc consciència del bé i del mal que hi ha en mi. Però, sobretot, del bé. El veig reflectit en molts petits detalls de cada dia, que si no m'hi fixés acabarien enterrats en l'oblit. Els repasso i en dono gràcies.

Paraula de Déu

Marc 2,23-28

Un dissabte, Jesús passava per uns sembrats. Tot fent camí, els seus deixebles es posaren a arrencar espigues. Els fariseus li van dir:
- Mira, per què fan en dissabte això que no és permès?
Jesús els respon:
- ¿No heu llegit mai què va fer David quan van tenir necessitat de menjar ell i els qui anaven amb ell? Tal com es diu en el passatge del gran sacerdot Abiatar, David va entrar al temple de Déu, va menjar els pans d'ofrena, que solament poden menjar els sacerdots, i en va donar també als qui l'acompanyaven.
I els deia:
- El dissabte ha estat fet per a l'home, i no l'home per al dissabte. Per això el Fill de l'home és senyor fins i tot del dissabte.

 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Veiem que Jesús és un home que actua amb gran llibertat. Una llibertat que per a molts resulta provocadora, car acaba fent en dissabte “allò que no és lícit de fer” segons la legalitat religiosa vigent del dissabte. Hom pensa que Jesús es podia haver estalviat problemes i fer allò qualsevol altre dia de la setmana. Però ho fa expressament en dissabte.
  • De fet la llei religiosa del descans sabàtic contenia una profunda saviesa. Especialment desitjada devia de ser per a aquelles persones més pobres, humils, treballadores, servents o esclaus, que podien gaudir d’un dia de descans a la setmana, d’un dia de llibertat per gaudir, per fer festa, per celebrar.
  • El problema és que el fonamentalisme farisaic havia convertit aquest dia de descans en un dia feixuc d’observança, plegat de prohibicions. Al final en dissabte no es podia fer quasi be res, ni de bo ni de dolent; el dia de festa es convertia en dia de prohibicions meticuloses.
  • Jesús interpreta d’una altra manera – molt més lliure – la llei del descans sabàtic. ¿Quin dia millor que aquest per gaudir amb els amics, per passejar junts, per conrear l’amistat i fer el bé? Aquesta interpretació alliberadora és la que expressa amb rotunditat al final del text: “el dissabte ha estat instituït per a l’home i no l’home pel dissabte”. En altres paraules: tota llei serveix en la mesura que ajuda a la plenitud de vida de les persones i, si no és així, cal canviar-la o reinterpretar-la. Perquè, com més endavant dirà Sant Pau, “hem rebut un Esperit de llibertat que ens fa fills de Déu” i no un esperit que ens esclavitza, controla i fiscalitza. Precisament perquè això esdevingui clar Jesús fa aquestes coses “il•lícites” en dissabte.
  • Carles Marcet sj

Conversa

"Com un amic a un altre amic", li comento a Jesús obertament els meus sentiments, preocupacions, alegries, esperances....

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús