User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-01-16

Presència de Déu

Vaig, a poc a poc, asserenant-me.
Ara i aquí Déu em mira i em sosté amb amor.
Ho recordo i ho medito durant uns moments.

Llibertat

Demano la gràcia d'alliberar-me per uns moments d'allò que m'ofega i no em deixa respirar profundament. Ell em vol lliure, amb una llibertat que ni puc imaginar.

Consciència

Com em trobo avui? Com estic amb Déu? Tinc alguna cosa per a agrair-li? Ho faig. Tinc alguna cosa per a lamentar? Li'n demano perdó.

Paraula de Déu

Marc 2,23-28

Un dissabte, Jesús passava per uns sembrats. Tot fent camí, els seus deixebles es posaren a arrencar espigues. Els fariseus li van dir:
- Mira, per què fan en dissabte això que no és permès?
Jesús els respon:
- ¿No heu llegit mai què va fer David quan van tenir necessitat de menjar ell i els qui anaven amb ell? Tal com es diu en el passatge del gran sacerdot Abiatar, David va entrar al temple de Déu, va menjar els pans d'ofrena, que solament poden menjar els sacerdots, i en va donar també als qui l'acompanyaven.
I els deia:
- El dissabte ha estat fet per a l'home, i no l'home per al dissabte. Per això el Fill de l'home és senyor fins i tot del dissabte.

 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Veiem que Jesús és un home que actua amb gran llibertat. Una llibertat que per a molts resulta provocadora, car acaba fent en dissabte “allò que no és lícit de fer” segons la legalitat religiosa vigent del dissabte. Hom pensa que Jesús es podia haver estalviat problemes i fer allò qualsevol altre dia de la setmana. Però ho fa expressament en dissabte.
  • De fet la llei religiosa del descans sabàtic contenia una profunda saviesa. Especialment desitjada devia de ser per a aquelles persones més pobres, humils, treballadores, servents o esclaus, que podien gaudir d’un dia de descans a la setmana, d’un dia de llibertat per gaudir, per fer festa, per celebrar.
  • El problema és que el fonamentalisme farisaic havia convertit aquest dia de descans en un dia feixuc d’observança, plegat de prohibicions. Al final en dissabte no es podia fer quasi be res, ni de bo ni de dolent; el dia de festa es convertia en dia de prohibicions meticuloses.
  • Jesús interpreta d’una altra manera – molt més lliure – la llei del descans sabàtic. ¿Quin dia millor que aquest per gaudir amb els amics, per passejar junts, per conrear l’amistat i fer el bé? Aquesta interpretació alliberadora és la que expressa amb rotunditat al final del text: “el dissabte ha estat instituït per a l’home i no l’home pel dissabte”. En altres paraules: tota llei serveix en la mesura que ajuda a la plenitud de vida de les persones i, si no és així, cal canviar-la o reinterpretar-la. Perquè, com més endavant dirà Sant Pau, “hem rebut un Esperit de llibertat que ens fa fills de Déu” i no un esperit que ens esclavitza, controla i fiscalitza. Precisament perquè això esdevingui clar Jesús fa aquestes coses “il•lícites” en dissabte.
  • Carles Marcet sj

Conversa

La pregària és diàleg d'amor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària es realitzat pels jesuïtes