User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-02-12

Presència de Déu

Si hi ha un lloc on la seva presència és més viva és entre els pobres del món. Els que no tenen res són aquells a qui més ha revelat el seu rostre veritable.

 

Llibertat

Quins són ara aquests impediments? Únicament des de la llibertat de fills és possible la pregària. Demano aquesta llibertat que només ell pot i sap donar.

Consciència

En presència del Déu que m'estima recordo el dia passat moment a moment. Rostres, paraules, sentiments... Dono gràcies per tota la llum i la bondat. Demano ser guarit i perdonat per les ombres i infidelitats.

Paraula de Déu

Marc 8,11-13

Vingueren els fariseus i començaren a discutir amb Jesús. Per posar-lo a prova, li demanaven un senyal del cel. Ell sospirà profundament i digué:
--Per què demana un senyal, la gent d'aquesta generació? Us asseguro que no els serà donat cap senyal.
Jesús els deixà, s'embarcà altra vegada i se'n va anar a l'altra riba.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Demanar un senyal formidable per arribar a la fe, aquesta era la pretensió del fariseus. Era precisament derruir la fe i convertir-la en evidència. Quina fe seria aquella que es mostrés de forma extraordinària? Potser damanaven un gran terratrèmol, una llum espectacular en la que s’escoltés la veu de Déu, la baixada dels àngels.... Sempre en el cor humà hi ha hagut la mateixa pretensió, segons les formes culturals de cada època. El que es posa a proba és si la fe es basa en la confiança amb Déu o en el resultat d’un fet tan notable que només en Ell tingui explicació.
  • Jesús sospirà profundament. Val la pena contemplar aquest moment de la seva vida. Exteriorment en el sospir profund mostra un cert patiment i un cansament. Internament mostra el sentir-se no entès, més encara la mala voluntat dels que el volen temptar, i negant a Déu el camí nou de renovació i alliberació que Ell porta.
  • Jesús no calla. Nega rotundament el senyal que demanen. Ell és el signe, Ell és la veritat, el camí, l’amor.
  • Què esperem de Jesús? Dons, favors, senyals, coses grandioses? L’esperem a Ell. Està ja tan a prop, ara a la nostra pregària. Marxem amb Ell, com va fer-ho aquell dia, al seu costat, i entrem en el desig d’una religió que és fonamenta no en els prodigis sinó en la fe.
  • Jesús Renau, sj

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús