User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-03-17

Presència de Déu

Els moments de pregària no són moments per a fer, sinó per a ser: no ens esforcem per fer, recollir o posseir. No estem sols. Cada sensació és una carícia de Déu. Cada respiració és un sí al Senyor

Llibertat

Per a apropar-me al qui pateix com un germà, amb profund respecte i compassió. Allibera'm, però, Senyor, de les espiritualitats que fan del patiment l'únic objectiu. Si estàs allà no és pas perquè t'agradi (ens agradi) sinó perquè res del que és humà no t'és (no ens és) estrany.

Consciència

En presència del Déu que m'estima, miro honestament els sentiments que m'han envaït les darreres hores. Les llums, les foscors... Miro de veure-hi en tot la seva petjada.

Paraula de Déu

Joan 7,40-53

Alguns del poble que van escoltar les paraules de Jesús començaren a dir:
- Aquest és realment el Profeta.
D'altres deien:
- És el Messies.
Però uns altres replicaven:
- ¿És que el Messies ha de venir de Galilea? ¿No diu l'Escriptura que el Messies serà descendent de David i que ha de venir de Betlem, el poble d'on era David?
La gent es va dividir per causa d'ell. Alguns volien agafar-lo, però ningú no el va detenir.
Incredulitat de les autoritats jueves
Els guardes del temple se'n tornaren a trobar els grans sacerdots i els fariseus. Aquests els van dir:
- Per què no l'heu portat?
Els guardes respongueren:
- Ningú no ha parlat mai com aquest home.
Els fariseus els van replicar:
- Vosaltres també us heu deixat enganyar? Qui de les autoritats o dels fariseus ha cregut en ell? Només hi creu aquesta gentussa que ignora la Llei i es mereix la condemna!
Un d'ells, Nicodem, el qui temps enrere havia visitat Jesús, els diu:
- ¿És que la nostra Llei permet de condemnar ningú sense haver-lo escoltat primer i sense saber què ha fet?
Ells li respongueren:
- ¿Tu també ets de Galilea? Investiga l'Escriptura i veuràs com de Galilea no en pot sortir cap, de profeta.
I cadascú se'n va anar a casa seva.

 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Els textos de l’evangeli segons Joan (EvJn) que ens acompanyen aquestes darreres setmanes de la quaresma palesen d’una banda l’oposició creixent a Jesús per part dels “jueus”. D’una altra banda, una persecució que es va fent cada vegada més agressiva. El text d’avui, situat al final de la festa messiànica per excel·lència, la festa de les Tendes (cf. 7,37-39), deixa entreveure una tensa discussió sobre l’origen de Jesús: Galilea o Judea? És un tema complex: en un sentit Jesús és de Natzaret, la gent de Galilea coneixen el seu pare i la seva mare (1,45; 6,42). Però, en un altre sentit, la pàtria de Jesús sembla que no sigui Galilea sinó Judea (4,43-44). Tanmateix, l’EvJn deixa entreveure clarament que l’origen de Jesús no és ni Galilea ni Judea sinó “de dalt” (3,13-14; 3,31; 6,42, etc.).
  • D’una altra banda, la persecució contra Jesús, a mesura que avança la narració, es fa més feixuga. Els “grans sacerdots i els fariseus”, una expressió sorprenent, han enviat guardes a empresonar Jesús, però tornen amb les mans buides perquè “cap home ha parlat mai com aquest home”. Resulta sorprenent aquesta denominació emfàtica de Jesús com a ‘home’. Però ho és menys si tenim en compte textos cabdals de l’EvJn com per exemple: “no et volem apedregar per cap obra bona sinó per blasfèmia, perquè tu, essent com ets un home, et fas a tu mateix Déu” (10,33); o bé la presentació de Jesús assotat i coronat d’espines, amb un mantell de porpra: “aquí teniu l’home” (19,5). Jesús serà condemnat per haver-se declarat “fill de Déu” cf. 19,7). És la confessió de fe joànica (cf. 20,30-31).
  • Oriol Tuñí sj

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús