User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-04-18

Presència de Déu

Vaig prenent consciència d'una respiració més profunda, més pausada, més rítmica.... Faig lloc al Senyor enmig del soroll de la vida

Llibertat

Llibertat sobretot dels ídols. Cadascú adora els seus, que, posats allà dalt en un altar, cal alimentar cada dia. Són fàcils de reconèixer: si és un ídol esclavitza. Només el Déu veritable allibera plenament

Consciència

Sabent que Déu m'estima de manera incondicional, sóc honest amb Ell i també amb mi mateix. Com han estat els darrers dies o les darreres hores? Com em sento en aquest moment?

Paraula de Déu

Fets 8,1b-8

Aquell dia va començar una gran persecució contra l'església de Jerusalem, i tots, fora dels apòstols, es dispersaren pels territoris de Judea i Samaria. Uns homes piadosos enterraren Esteve i van fer un gran dol per ell. Mentrestant, Saule assolava l'Església, entrant de casa en casa i arrossegant homes i dones a la presó.
Els qui s'havien dispersat van anar pertot arreu anunciant la bona nova de la Paraula. Felip baixà a una ciutat de Samaria i els predicava el Messies. Unànimement la gent estava atenta al que deia Felip, ja que sentien contar i veien els prodigis que feia: els esperits malignes sortien de molts posseïts cridant i xisclant, i molts paralítics i coixos recobraren la salut. Hi hagué, doncs, una gran alegria en aquella ciutat.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Continuem avui parlant de les conseqüències de la mort d’Esteve. Fins aquell moment l’Església naixent quedava reduïda a la comunitat de Jerusalem; la persecució que es desferma serveix perquè es compleixin les paraules de Jesús: “Aneu per tot el món, prediqueu a tothom la bona nova i bategeu-los en el nom del Pare i del Fill i de l’Esperit Sant”. L’Església comença a estar oberta a tots, començant pels samaritans. La llavor enterrada del cos d’Esteve comença a donar molt de fruit. La sang dels màrtirs comença a ser llavor de nous cristians.
  • Quan llegim que Felip feia caminar els paralítics, recordem aquelles paraules del comiat de Jesús prometent als deixebles: “els senyals que acompanyaran als qui hauran cregut seran aquests: imposaran les mans als malalts i es posaran bons”. Potser la majoria de nosaltres pensarà que Jesús parlava només pels deixebles; no és així; ho deia a tots els qui creuran en Ell; també a nosaltres. Hi ha al nostre món molta gent malalta de manca d’esperança, de manca de sentit de la vida, de manca de que algú els mostri una mica d’afecte. La curació de tots aquests malalts està en bona part a les nostres mans.
  • Lluís Victori sj

Conversa

A cau d'orella confio al meu Amat tot allò que porto al cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús