User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-06-11

Presència de Déu

Déu és amb mi. En cada batec del meu cor; en l’aire que respiro, en la llum que veig entrar per una finestra mig oberta, o en aquella que intueixo o imagino allà fora. Déu m’acompanya sempre. L’únic que demano ara és ser-ne una mica més conscient.

Llibertat

És possible que en aquests moments hi hagi alguna cosa que no em deixa ser plenament lliure. Hi penso, però no la poso com a excusa de res: la força del seu Esperit pot més que totes les cadenes. Demano confiar-hi.

Consciència

Em recordo a mi mateix que sóc en presència del Senyor. Ell és la meva força en moments de debilitat. És el meu consol en temps de tristesa.

Paraula de Déu

Mateu 5,1-12

En veure les multituds, Jesús pujà a la muntanya, s'assegué, i se li acostaren els deixebles. Llavors, prenent la paraula, començà a instruir-los dient:
--Feliços els pobres en l'esperit: d'ells és el Regne del cel!
»Feliços els qui ploren: Déu els consolarà!
»Feliços els humils: ells posseiran la terra!
»Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà!
»Feliços els compassius: Déu se'n compadirà!
»Feliços els nets de cor: ells veuran Déu!
»Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus!
»Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d'ells és el Regne del cel!
»Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • LA FESTA DE LA DEMOCRATITZACIÓ DE LA SANTEDAT
 • Avui celebrem la festa dels nostres sants (pares... amics... gent normal), la gran gentada de Mt 5,1, els 144 mil de l’Apocalipsi. La gent normal que ha anat deixant-se amarar per les benaurances... Diuen que el maig del 68 va aparèixer una pintada que deia: “sabeu que encara existeixen persones bones?”
 • Els nostres sants potser no han fet grans miracles... O potser sí ! El prodigi de seguir Déu cada dia, de transparentar la llum de Déu. Conrearen la pobresa de cor (davant la gasiveria ambiental), foren astuts com serpents, però mansois com coloms, ploraren el plor dels altres..., misericòrdia, justícia, nets de cor.
 • Una proposta per avui podria ser llegir les benaurances i descobrir que són una magnífica fotografia de Jesús. Però al mateix temps, tot caminant pels dies de la nostra vida, anar descobrint una o altra guspira de les Benaurances en persones amb qui hem conviscut.
 • Hem vist a través d’ells la Llum del Crist. Avui és la festa dels sants que hem trobat pel carrer, a la família, creients i agnòstics.
 • On són? Al Cel ! Què és el cel? Desembocar a l’Oceà de Déu, estar amb Déu, divinitzats.
 • Felicitem-nos ! Hem conegut i conviscut amb sants. Són amics, família...! Encomanem-nos a ells. Celebrem la festa amb castanyes i panellets...!
 • Francesc Riera i Figueras, sj.

Conversa

El fonament de la meva solidaritat és l'amistat amb Jesús. Cultivo aquesta amistat amb una estona de la seva companyia.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús