User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-07-10

Presència de Déu

Ell ve i toca el cor com i quan vol. Jo no faig més que posar-me a tret de la seva suau presència. Déu sempre entra de puntetes.

Llibertat

Potser la màxima llibertat és oferir als altres i a Déu el que un té: vida, memòria, enteniment, voluntat... Demano poder arribar un dia a aquesta llibertat.

Consciència

M'adono, a poc a poc de la quantitat d'oportunitats que Déu posa cada dia en la meva vida per a poder estimar. Repasso amb agraïment les darreres hores.

Paraula de Déu

Mateu 9, 32-38

Van portar a Jesús un mut endimoniat. Jesús va treure el dimoni, i el mut es posà a parlar. La gent, admirada, deia:
- No s'havia vist mai res de semblant a Israel.
Però els fariseus deien:
- Aquest treu els dimonis pel poder del príncep dels dimonis.
Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena. En veure les multituds, se'n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor. Llavors digué als seus deixebles:
- La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors.

 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Una petita peça d’orfebreria conclusió de la secció dels miracles a Mt.
 • Després del Sermó de la Muntanya hem quedat encisats escoltant Jesús que anunciava la joia del Regne (Mt 5-7) ara hem vist que Jesús no es limitava a les paraules de discursos, sinó que les convertia en obres en el cada dia del carrer (Mt 8-9), hem vist com la “joia de l’evangeli” s’anava fent present arreu. Amb el d’avui hem gaudit veient com Jesús creava deu moments de plenitud ben sovint per als més últims del nostre món. El Regne va arribant trencant totes les forces del maligne, dels dimonis, com deien ells.
 • Llegim a poc a poc el text d’avui en tota la seva bellesa, fiquem-nos dintre de la narració (“jo hi sóc present” deia St. Ignasi en contemplar les escenes evangèliques).
 • Els “dimonis” que han emmudit a un pobre home, són al seu torn, emmudits per Jesús. Els “dimonis” que treuen la paraula a tants darrers, i que amb això llancen a la marginalitat.
 • Persones emmudides per tants traumes interiors, o provocats pel seu entorn i per la societat. Un “mut endimoniat” pels seus set pecats capitals propis... i/o pels pecats capitals dels altres...!
 • Jesús fa callar el dimoni que treu el goig de la vida.
 • Mirem a poc a poc Jesús, els endimoniats, a mi mateix que sóc a l’escena i a cops em trobo un xic “mut”, sense la paraula de veritat.
 • I mirem com (està clar, era de témer!) alguns protesten perquè les persones “silenciades” han recobrat la paraula.
 • I una pregunta a fer-nos. Quan hom (una persona, un col·lectiu...) recobra la paraula, estic entre els qui se n’alegren o entre els qui ho critiquen? Estic amb Jesús o amb els fariseus.
 • Francesc Riera i Figueras, sj.

Conversa

Jesús, em parles a través de la paraula dels evangelis. Puc respondre a la teva crida avui mateix. Ensenya'm a reconèixer la teva mà i el teu treball silenciós en la meva vida de cada dia

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús