User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-10-09

Presència de Déu

Quan sóc convidat a trobar-me amb algú que estimo, desitjo que arribi el moment i em sento agraït, reconegut. Déu em convida, ara, a passar una estona amb ell. Desitja donar-me a conèixer el seu immens amor.

Llibertat

La vida a la qual som convidats des de l'Evangeli és sobretot una vida de llibertat. Les situacions diàries poden ajudar o no a créixer en aquesta llibertat. En el fons, però, tot es juga en un "sí" a la seva invitació.

 

Consciència

Recordo allò que he viscut les darreres hores o els últimes dies. M'adono de la quantitat de «coses» que han passat. Sentiments, esdeveniments, converses... omplen la meva vida i l'enriqueixen. En dono gràcies.

Paraula de Déu

Lluc 13,1-9

Alguns dels presents explicaren a Jesús el cas d'uns galileus, com Pilat havia barrejat la sang d'ells amb la dels sacrificis que oferien. Jesús els respongué:
--¿Us penseu que aquells galileus van morir així perquè eren més pecadors que tots els altres galileus? Us asseguro que no: i si no us convertiu, tots acabareu igual. I aquelles divuit persones que van morir a Siloè quan la torre els va caure al damunt, ¿us penseu que eren més culpables que tots els altres habitants de Jerusalem? Us asseguro que no: i si no us convertiu, tots acabareu de la mateixa manera.
I els digué aquesta paràbola:
--Un home tenia una figuera plantada a la seva vinya. Va anar a buscar-hi fruit i no n'hi trobà. Llavors digué al qui li menava la vinya:
»--Mira, fa tres anys que vinc a buscar fruit en aquesta figuera i no n'hi trobo. Talla-la. Per què ha d'ocupar la terra inútilment?
»Ell li respongué:
»--Senyor, deixa-la encara aquest any. La cavaré tot al voltant i hi tiraré fems, a veure si dóna fruit d'ara endavant. Si no, fes-la tallar.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús fa una crida a la conversió. I ho fa a partir dels fets que passen, d’un caire o d’un altre. Sembla que estigués comentant un telenotícies de la Televisió del seu temps, dos fets en que l’impacte que se segueix és més aviat negatiu, dolorós, enigmàtic, perquè la gent es pot preguntar: I per què passen aquestes coses, aquestes desgràcies? Més encara: per què les permet Déu? És que ens envia un càstig, un avís tràgic per espantar-nos, perquè ell sap que fem el mal, el pecat... Com podem veure, hi ha moltes implicacions en tot aquest garbuix de sensacions profundes. I el que acaba caient en la crisi és la nostra fe, la nostra confiança, substituint-ho per la por o allò que en dèiem el temor de Déu...
  • Res de tot això: unes coses passen per culpa de la maldat dels homes; i unes altres perquè en la vida passen moltes coses que no entenem, accidents, devastacions i “mala sort”... Hem fet un resum que, després a l’hora de la veritat, té molts més detalls i vivències que cal saber captar i empatitzar amb aquells que pateixen aquests mals... Però deixem Déu “tranquil”. I Jesús ens arriba a dir que aquells que han estat afectats per la desgràcia “no són més dolents que els altres...” Si hi ha una cosa positiva en aquest anecdotari de la crònica de successos, és que tot pot servir per ser millors, per convertir-se, per millorar la qualitat moral de la nostra vida quotidiana, per viure amb un horitzó més obert, més serè. I, mentrestant, cor ample, mirada confiada en el Senyor... i alguns signe de solidaritat, com així es va despertar darrerament en les pluges catastròfiques que van caure sobre uns pobles de Mallorca. Sovint la presència del mal desvetlla el fons més bo de les persones, i la seva generositat, la seva capacitat de reacció...
  • Francesc Roma sj

Conversa

Asseguts en el lloc que més us agradi imaginar. Ell i jo sols, gaudint d'aquesta estona de pregària sincera.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús