User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-11-06

Presència de Déu

En moltes cultures, quan hom entra en presència de Déu s'ajuda d'algun signe: descalçar-se, agenollar-se, obrir els braços, pronunciar en veu baixa una frase. Busco aquell signe que més m'ajudi a expressar que em poso a la seva presència.

Llibertat

Demano tenir els mateixos sentiments, realitzar els mateixos actes, tenir la mateixa mirada que el Fill de Déu. He de demanar aquest do; només Déu el concedeix.

Consciència

Vaig passant pel record les persones amb les quals m'he anat trobant durant aquestes darreres hores. Com les he tractat? He estat prou acollidor? Dono gràcies per tots aquests rostres, demano perdó per estar massa sovint centrat en mi mateix.

 

Paraula de Déu

Lluc 14, 15-24

Un dels qui menjaven amb Jesús li digué:
- Feliç el qui s'asseurà a taula en el Regne de Déu!
Jesús li respongué:
- Un home feia un gran banquet i va convidar-hi molta gent. A l'hora de l'àpat va enviar el seu servent a dir als convidats: »- Veniu, que ja tot és a punt. »Però tots, sense excepció, començaren d'excusar-se. El primer li digué: »- He comprat un camp i l'haig d'anar a veure. Et demano que m'excusis. »Un altre digué: »- He comprat cinc parelles de bous i ara me'n vaig a provar-los. Et demano que m'excusis. »Un altre digué: »- M'acabo de casar, i per això no puc venir. »El servent se'n tornà i ho va explicar tot al seu amo. Llavors l'amo, indignat, li va dir: »- Surt de pressa per les places i els carrers de la ciutat i fes venir pobres, invàlids, cecs i coixos. »Després el criat digué: »- Senyor, s'ha fet el que has manat i encara hi ha lloc. »L'amo va dir al servent: »- Surt pels camins i pels horts i insisteix que vingui gent fins que s'ompli la casa. »Us asseguro que cap dels qui estaven convidats no tastarà el meu banquet.

 

 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • ACTITUD: Capacitat d'escolta
  • PETICIÓ: Que sigui capaç de discernir el que el Senyor em va dient en la meva vida, en la història.
  • Cada vegada m'interessa menys saber el que la gent fa i cada vegada m'interessa més saber per què fa el que fa (si és que ho sap!) I quines són les seves preferències (que sens dubte les té). La identitat profunda de cada un està en els seus perquès, les seves preferències; i com és impossible aconseguir-ho tot, i com molt freqüentment hi ha contraposicions de valors, hauré de triar, perquè triar és també deixar. En el que escullo, en el meu valor per escollir ¿compta el saber trobar el Senyor, el germà a qui procuro servir...? És a dir, si busco el servei i el bé comú, o escullo per capritx, per pur gust. Demanar al Senyor que jo trobi el sentit del que faig.
  • Jaime Roig sj

Conversa

Asseguts en el lloc que més us agradi imaginar. Ell i jo sols, gaudint d'aquesta estona de pregària sincera.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús