User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-11-10

Presència de Déu

En el moment que em poso aquí en presència seva, Déu ja hi és i m'espera. Déu sempre arriba abans que jo. Vol fer-se present enmig de la meva vida tal com és. Faig un moment de silenci interior per ser més conscient d'aquest amor que no s'assembla a res.

Llibertat

Molt sovint, massa sovint, la meva llibertat es veu condicionada per les pors i les expectatives sobre allò que "hauria de ser". La inèrcia i la rutina em lliguen i em veig incapacitat per a una autèntica llibertat. Demano al Senyor la llibertat profunda que em faci reconèixer i explorar les moltes possibilitats que m'ofereix

Consciència

Prenc consciència del bé i del mal que hi ha en mi. Però, sobretot, del bé. El veig reflectit en molts petits detalls de cada dia, que si no m'hi fixés acabarien enterrats en l'oblit. Els repasso i en dono gràcies.

Paraula de Déu

Lluc 16,9-15

Jesús deia als seus deixebles:

- Jo us dic: Guanyeu-vos amics a costa del diner, que és enganyós, perquè, quan tot s'hagi acabat, us rebin a les estances eternes. Qui mereix la confiança en una cosa molt petita, també la mereix en una de gran, i qui enganya en les coses petites, també enganya en les grans. Per tant, si no heu merescut la confiança en l'administració del diner, que és enganyós, ¿qui us confiarà els béns veritables? I si no heu merescut la confiança en les coses que són d'un altre, ¿qui us donarà allò que us pertany? Cap criat no pot servir dos senyors, perquè, si estima l'un, avorrirà l'altre, i si fa cas de l'un, no en farà de l'altre. No podeu servir alhora Déu i el diner.

Els fariseus, que eren amics dels diners, van sentir tot això i es reien de Jesús. Ell els digué:
- Vosaltres sou els qui davant la gent us feu passar per justos, però Déu coneix els vostres cors: allò que és admirat entre els homes, és detestable als ulls de Déu. 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Tota persona, des del moment que té consciència, cerca la felicitat i el benestar. Els infants potser encara no ho saben reconèixer, però tot i així el seu comportament i els seus desitjos ho manifesten. Per això trien allò que els hi ve de més de gust: jugar, dormir, estar amb els amics, aprendre, els àpats més gustosos... Els infants creixen i van adquirint maduresa amb la presa de decisions que van configurant el desenvolupament de la seva història.
  • Perquè Déu no ens ha fet autòmats, sinó lliures, doncs en cada moment podem triar què fer, què dir, on anar, què estudiar, a qui votar, quins són els meus amics, amb qui vull formar una família...
  • Llavors, des de sempre, l’ésser humà carrega amb aquesta responsabilitat: la de l’elecció. No és fàcil, i per encertar, tot l’Evangeli és ple de pistes que ens hi ajuden, doncs els valors que Jesús proposa per construir el seu Regne, ens apropen a la felicitat. Ho dic bé “felicitat”, no confondre amb “facilitat”, per què allà on es desitja el protagonisme, en cristià posem la humilitat, on es promou l’individualisme en cristià proposem la comunitat, on hi ha corrupció, crida l’honestedat, on tants germans fugen del sofriment i la indignitat, respon l’amor que acull i acompanya -tot fent-se hospitalitat- amb la certesa de saber a quin Senyor servim.
  • Paloma Aragüe Calle

Conversa

Conversa amb Jesús, imaginant-lo assegut o caminant al meu costat. Li obro el cor fent-lo partícip de les dificultats i èxits, de les alegries i tristeses, de les esperances i preocupacions.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús