• Benvingut/da

  Benvingut/da al recés de Quaresma. Un recés ofereix l'oportunitat de prendre distància de les preocupacions diàries, per meditar i pregar com està la meva relació amb Déu, amb les persones que m’envolten i amb el món. La Quaresma, temps de preparació per celebrar el misteri de la passió, mort i resurrecció de Jesucrist, és una bona oportunitat per fer aquesta aturada.

  Per acompanyar i guiar la pregària d’enguany ens endinsarem en el desert. En la Bíblia, el desert és un lloc de preparació; un lloc on vèncer la temptació; el lloc on moltes persones son conduïdes per Déu, com el mateix Jesús abans de començar la seva vida pública. Això ens donarà l’oportunitat de meditar tant sobre els moments de desert que trobem a l’Antic i al Nou Testament, com també sobre els llocs de desert presents en les nostres vides.

  Ens agradaria que el recés t’ajudés a trobar el Senyor d’una manera nova i profunda, fins al punt de transformar la teva vida. També esperem que t’ajudi a arribar a una consciència més profunda de la presència de Déu en la teva vida.

  Començarem amb uns suggeriments pràctics que et poden ser útils sobretot si és la primera vegada que fas un recés d’aquestes característiques.

  El primer a tenir en compte és, quan temps creus que pots dedicar a cada estona de pregària? És bo decidir això abans de posar-s’hi, intentant que sigui sempre un temps semblant. No et rendeixis massa aviat, però tampoc comencis proposant-te llargues estones. El material presentat a cada sessió dura aproximadament 15 minuts, però és possible que desitgis dedicar-li més temps ja sigui per preparar-te, o per revisar les idees que van sorgint durant el dia.

  Veient també com és la teva vida i els teus ritmes vitals, pots plantejar-te quin és el millor moment per a la pregària. No hi ha ningú igual, alguns prefereixen pregar en començar el dia, altres al vespre i altres com un descans a mig dia. També és important el lloc. Pel contingut que oferim pots fer servir aquest recés en qualsevol lloc, camí del treball, a casa o amb altres persones. Mira allò que més t’ajuda i et convé.

  Finalment, pregunta’t perquè estàs fent aquest recés. Què hi busques, quin són els dons i gràcies que desitges rebre de Déu durant aquest temps de pregària. Assegura’t començar la pregària explicant-li a Déu sobre aquest motiu, desig o petició.

  Pren també consciència, abans de començar, que Déu t’està donant la benvinguda, a tu i a tots i totes els qui arreu del món comencen també aquest mateix recés.

 • Introducció

  La Quaresma recorda els quaranta dies que els evangelis ens diuen que Jesús va passar al desert, immediatament abans que comencés la seva predicació pública. Va ser un lloc i un temps d’oració i dejuni, però també un lloc de temptació. El desert era un lloc on tornarà més endavant, buscant-hi descans i tranquil•litat. L’escriptura presenta sovint el desert com un lloc on conèixer Déu, lluny de les distraccions de la vida quotidiana. En aquest recés, et convidem a trobar un lloc, un temps, on alliberar-te de distraccions per descansar en la presència d’un Déu que t’espera. Veurem les diferents maneres en què homes i dones de l’Antic i Nou Testament es van acostar al desert i el que allà hi van trobar. Veurem quina va ser la seva resposta, i tot això ho reflectirem en nosaltres mateixos, perquè Déu continua convidant els seus amics i amigues a passar un temps gaudint de la seva companyia.

Inici