User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2017-09-17

Presència de Déu

Sento l'escalf de Déu. El puc experimentar si m'aturo enmig de les preocupacions de la vida. Ell m'acompanya sempre.

Llibertat

En l'Evangeli són molts els que no hi veuen, els que no hi senten. Són molts els que hi veuen i hi senten, però en canvi no entenen res. La manca de llibertat fa que la seva paraula no pugui ser acollida, sentida i entesa. Reconeixem humilment les esclavituds personals i demanem ser-ne alliberats

Consciència

Prenc consciència del bé i del mal que hi ha en mi. Però, sobretot, del bé. El veig reflectit en molts petits detalls de cada dia, que si no m'hi fixés acabarien enterrats en l'oblit. Els repasso i en dono gràcies.

Paraula de Déu

Mateu 18, 21-35
Pere va preguntar a Jesús:
-Senyor, quantes vegades hauré de perdonar al meu germà les ofenses que em faci? Set vegades?
Jesús li respon:
-No et dic set vegades, sinó setanta vegades set.
Per això passa amb el Regne del cel com amb un rei que volgué demanar comptes als seus subordinats. Tot just havia començat, quan li'n van portar un que li devia deu mil talents. Com que no tenia amb què pagar, aquell senyor va manar que, per a poder satisfer el deute, el venguessin com a esclau, amb la seva dona, els seus fills i tots els seus béns. Ell se li va llançar als peus i, prosternat, li deia:
-Tingues paciència amb mi i t'ho pagaré tot.
Llavors, compadit d'ell, el senyor deixà lliure aquell subordinat i li va perdonar el deute.
Quan aquell home sortia, va trobar un dels seus companys que tan sols li devia cent denaris. L'agafà i l'escanyava dient:
-Paga'm el que em deus.
El company se li va llançar als peus i li suplicava:
-Tingues paciència amb mi i ja t'ho pagaré.
Però ell s'hi va negar i el va fer tancar a la presó fins que pagués el deute.
Quan els altres companys van veure el que havia passat, els va saber molt de greu, i anaren a explicar-ho al seu senyor. Ell va fer cridar aquell home i li digué:
-Servidor dolent, quan vas suplicar-me, et vaig perdonar tot aquell deute. ¿No t'havies de compadir del teu company, com jo m'havia compadit de tu?
I, indignat, el va posar en mans dels botxins perquè el torturessin fins que hagués pagat tot el deute.
Igualment us tractarà el meu Pare celestial si cadascú no perdona de tot cor el seu germà.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Prou que ho ha dit Jesús i que ho sap el lector, però Pere ho vol tenir clar, perquè hi ha persones molt difícils...! Els rabins deien que tres cops. El “set” que proposa Pere és el número que significa “moltes vegades”. La proposta de Jesús encara el depassa. Que la vida quedi travessada per la misericòrdia, pel desbordament. A la reacció en cadena de la venjança i la violència Jesús oposa una fraternitat disposada al perdó sense límits. Difícil d’entendre! De seguida en dóna la raó: heu estat “deslligats” del vostre “deute immens”. No aneu pel món “castigant”.
  • + Et proposem que seguis ben a la vora del Mestre i escoltis novament la paràbola dels seus llavis: que no se t’escapi cap gest del seu rostre, ni cap paraula de la seva boca. + Desitja que se’t faci el do de funcionar amb la gratuïtat del Pare. + Més enllà de tendències elitistes, els humans i les esglésies cristianes, sabem que contínuament, hem de ser perdonats i llançats a perdonar, més que a condemnar.
  • Que Déu no ens hagi de preguntar (com a la paràbola) per què, després d’haver rebut un perdó tan il·limitat, hem anat exigint tanta “perfecció” als altres.
  • Francesc Riera i Figueras sj

Conversa

Conversa amb Jesús, que acull les nostres febleses i mancances, i que s'alegra i fa festa amb la conversió de Zaqueu, de Mateu, de mi...

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Refleksion

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús