User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2017-09-17

Presència de Déu

Faig lloc en el meu interior a la seva presència. Per això recullo els sentits i em preparo per a escoltar allò que el Senyor vol dir-me.

Llibertat

Un cor lliure és un cor vulnerable a ulls del món. No té proteccions, no té pantalles. A ulls de Déu, un cor lliure és un cor obert a l'única riquesa que val la pena: la riquesa d'un amor que no s'esgota mai. Demano un cor així.

Consciència

Sabent que Déu m'estima de manera incondicional, sóc honest amb Ell i també amb mi mateix. Com han estat els darrers dies o les darreres hores? Com em sento en aquest moment?

Paraula de Déu

Mateu 18, 21-35
Pere va preguntar a Jesús:
-Senyor, quantes vegades hauré de perdonar al meu germà les ofenses que em faci? Set vegades?
Jesús li respon:
-No et dic set vegades, sinó setanta vegades set.
Per això passa amb el Regne del cel com amb un rei que volgué demanar comptes als seus subordinats. Tot just havia començat, quan li'n van portar un que li devia deu mil talents. Com que no tenia amb què pagar, aquell senyor va manar que, per a poder satisfer el deute, el venguessin com a esclau, amb la seva dona, els seus fills i tots els seus béns. Ell se li va llançar als peus i, prosternat, li deia:
-Tingues paciència amb mi i t'ho pagaré tot.
Llavors, compadit d'ell, el senyor deixà lliure aquell subordinat i li va perdonar el deute.
Quan aquell home sortia, va trobar un dels seus companys que tan sols li devia cent denaris. L'agafà i l'escanyava dient:
-Paga'm el que em deus.
El company se li va llançar als peus i li suplicava:
-Tingues paciència amb mi i ja t'ho pagaré.
Però ell s'hi va negar i el va fer tancar a la presó fins que pagués el deute.
Quan els altres companys van veure el que havia passat, els va saber molt de greu, i anaren a explicar-ho al seu senyor. Ell va fer cridar aquell home i li digué:
-Servidor dolent, quan vas suplicar-me, et vaig perdonar tot aquell deute. ¿No t'havies de compadir del teu company, com jo m'havia compadit de tu?
I, indignat, el va posar en mans dels botxins perquè el torturessin fins que hagués pagat tot el deute.
Igualment us tractarà el meu Pare celestial si cadascú no perdona de tot cor el seu germà.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Actitud: saber-se sempre perdonat pel Senyor.
 • Petició: que sàpiga perdonar i no tornar mai mal per mal.
 • Rellegir la paràbola de l’ Evangeli. Escoltar que el Senyor em diu que cal perdonar 70 vegades 7 (sempre).
 • La paraula perdó corre el risc d’evocar imatges que desfiguren el seu sentit i empobreixen l’acte de Jesús. No hem d’entendre per aquest acte:
 • ni l’OBLIT: és fals dir que si no oblides és que no perdones, tinc l’experiència del que ha succeït, i tinc també l’experiència d’aquest amor de Déu del perdó del qual visc; ni la INDIFERÈNCIA: mensyprear l’altre, creure que és millor que no existeixi cap vincle real; ni la INGENUITAT: no treure’n experiència, com si res no hagués passat...
 • El perdó és un acte arriscat, és empresa d’homes forts-creients. Es dóna quan un amenaça afectivament i efectivament una altra existència. El perdó és LÚCID: té com a finalitat trencar l’encís del mal, destruir aquest cercle màgic en què naufraga tota comunicació real, quan a la violència s’hi respon amb violència. Tendeix a crear un altre espai diferent del de la lògica del mal, i d’aquesta manera podrà haver-hi una opció, una història menys inhumana. El perdó és un acte de LLIBERTAT. El qui perdona no es deixa dominar pel mal que trama el seu adversari. No guareix la calúmnia amb la calúmnia, la difamació amb la difamació, l’engany amb l’engany. Malda per crear una relació distinta: una invitació perquè el mal no tingui l’última paraula. El perdó és un acte CREADOR: accepta el malfactor, obre novament de forma positiva la possibilitat d’unes relacions socials amb ell.
 • Així perdonà Jesús i així segueix perdonant-nos Jesús. Necessitem el seu exemple i la força del seu Esperit.
 • Jaime Roig sj

Conversa

Conversa amb Jesús, sense presses. M'acomiado d'ell d'una manera tranquil•la i confiada, perquè sé que, tot i que no sempre en sigui conscient, no em deixa mai.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Reflecting

Aquest lloc de pregària es realitzat pels jesuïtes