User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-01-11

Presència de Déu

«Déu és més a prop que nosaltres mateixos». La nostra tasca ara és ajudar a crear aquesta quietud interior que ens permeti escoltar. Entrem en un ritme nou, lent, compassat.

Llibertat

Per a, més enllà d'ideologies i opinions diferents, fer una opció fonamental per l'Evangeli de Jesús. No és qüestió de voluntat sinó d'un do a demanar

Consciència

No estic sol. Visc enmig d'una xarxa de relacions, amb la natura, amb els altres, amb Déu. Algunes d'aquestes relacions estan ferides o trencades, i puc sentir per això angoixa, malestar, insatisfacció. Abans d'escoltar la seva Paraula, demano el do de l'acceptació i el perdó.

Paraula de Déu

Marc 1,40-45

Un leprós el vingué a trobar i, agenollat, li suplicava:
- Si vols, em pots purificar.
Jesús, compadit, va estendre la mà, el tocà i li digué:
- Ho vull, queda pur.
A l'instant li desaparegué la lepra i quedà pur. Tot seguit Jesús el va fer marxar, després d'advertir-lo severament. Li digué:
- Vigila de no dir res a ningú. Vés a fer-te examinar pel sacerdot i ofereix per la teva purificació el que va ordenar Moisès: això els servirà de prova.
Però ell, així que se n'anà, començà de pregonar la nova i escampar-la pertot arreu, de manera que Jesús ja no podia entrar obertament en cap població, sinó que es quedava a fora, en llocs despoblats. Però la gent venia a trobar-lo de tot arreu.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Tots coneixem quina era la situació dels leprosos en aquella societat que Jesús va viure. Gent absolutament marginada i expulsada de la vida ordinària. Per molts motius: pel perill de contagi, que, evidentment era molt fort; per la repugnància instintiva que provocaven. I, en aquella societat tan teocràtica (dominada pel sentit de Déu, equivocat o no), aquells malalts havien de suportar l’estigma de una maledicció o càstig de Déu. Tothom que tenia contacte amb ells, automàticament quedava impur. I és per això que encara té més sentit el gest de Jesús: quan se li acosta el leprós, no el rebutja, sinó que l’escolta, s’atura, i encara més, el toca. I tot perquè ell experimenta no solament una resposta sensible de llàstima, sinó una capacitat de sensibilitzar-se per la situació del marginat. La mateixa reacció que sentia pels pecadors que demanaven perdó de les seves faltes, o dels malalts que volien curar-se. Aquell cor de l’home Jesús vibrava amb la reacció d’un Déu que sap què ens passa. Així era Jesús.
  • La pregària del leprós deixa en un atzucac la reacció de Jesús: Perquè quan li diu “Si vols em pots curar”, li està posant la cosa difícil per escapolir-se. “Si, volent, no pots”, ets com tots, no ets com aquesta persona extraordinària que diuen que té la força de Déu. I “si podent, no vols”, on està la teva bondat? Per això Jesús acaba atrapat per la pregària del leprós. Val la pena que la retinguem, perquè en moltes ocasions ens pot “servir”, quan la nostra pregària té el caràcter d’una urgència o necessitat molt profunda i sincera.
  • I, per últim, encara hi ha un detall. Jesús mana que vagi a veure els sacerdots i homes públics d’aquella societat controladora, per una reinserció oficial i correcta. Ja és molt, perquè tornar a ser un ciutadà “normal” era un dret que ni la lepra li podia negar. Però Jesús, amb el contacte personal, amb la visió gairebé transcendent de la seva acció, del seu signe religiós, li està donant un plus de plenitud que només ell podia concedir. Sentir-se net i en pau interior era el segell que els signes de Jesús imprimien en aquelles persones que es trobaven amb ell pel camí de la vida...
  • Francesc Roma sj

Conversa

Conversa amb Jesús: Ensenya'm la font que et feia viure amb total fidelitat i llibertat amb el Pare.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Reflecting

Aquest lloc de pregària es realitzat pels jesuïtes