User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-02-13

Presència de Déu

Déu és amb mi. En cada batec del meu cor; en l’aire que respiro, en la llum que veig entrar per una finestra mig oberta, o en aquella que intueixo o imagino allà fora. Déu m’acompanya sempre. L’únic que demano ara és ser-ne una mica més conscient.

Llibertat

La por de perdre diners, vida, salut... quan es converteix en l'únic horitzó acaba per assecar l'ànima. Demano el do de perdre aquesta por.

Consciència

Sabent que Déu m'estima incondicionalment
miro serenament l'últim dia,
els esdeveniments i els sentiments que he viscut.
Si tinc alguna cosa per agrair, en dono gràcies.
Si he de demanar perdó, ho faig humilment.

Paraula de Déu

Marc 8,14-21

Els deixebles s'havien oblidat de proveir-se de pans i tan sols en portaven un a la barca. Jesús els va fer aquesta advertència:
--Estigueu alerta, aneu amb compte amb el llevat dels fariseus i el llevat d'Herodes.
Llavors es posaren a discutir que no tenien pans. Jesús se n'adonà i els digué:
--Per què discutiu que no teniu pans? ¿Encara no compreneu ni enteneu? ¿És que el vostre cor està endurit? 1¿Teniu ulls, i no hi veieu, orelles, i no hi sentiu?
»¿No recordeu quantes cistelles vau omplir amb els bocins que havien sobrat quan vaig partir els cinc pans per als cinc mil homes?
Ells li responen:
--Dotze.
--I quan vaig partir els set pans per a les quatre mil persones, quantes paneres plenes de bocins vau recollir?
Li diuen:
--Set.
I els digué:
--¿Encara no ho enteneu?

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Es veu que els deixebles no escoltaven massa el que Jesús els deia sobre el llevat dels escribes i fariseus, de com anaven transformant la religiositat de la gent en una mena de codi de manaments i hàbits. Jesús ho comentava perquè estava preocupat per la gent. Però alguns dels deixebles tenien una preocupació ben diferent: a la barca només hi havia un pa!
  • Possiblement a tots ens passa que, mentre escoltem la Paraula, la nostra ment està preocupada per altres coses. Ens sentim dividits interiorment. Potser després direm que la Paraula era un “rollo”, però de fet ens entrava per una orella i ens sortia per l’altra. La Paraula no és cap rotllo sinó la nostra divisió interna.
  • Jesús constata aquella preocupació pel pa i de forma molt amable, però segurament una mica molest, els recorda la multiplicació dels pans que no feia gaire havia realitzat. Era una crida a la confiança.
  • Som convidats avui a confiar en el Senyor. Tan sols ens cal recordar alguns dels dons i ajuts que ha fet a la nostra vida, per diluir aquests càlculs menuts que ens provoquen neguit i ens desvaloren la Presència d’Ell en nosaltres.
  • Jesús Renau sj

Conversa

M'imagino Jesús davant meu i parlo amb ell com un amic ho fa amb un altre amic. Obrint-li el cor, li comunico tot allò que porto dins.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús