User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-04-18

Presència de Déu

No hi ha felicitat més gran que la d'aquells que es troben plens del seu Esperit. Demanem aquest do, però fem-ho humilment: no ens ho mereixem pas.

Llibertat

Demano ser alliberat dels sorolls interiors i exteriors que m'impedeixen anar més a fons en la vida. Una vida superficial és una vida encadenada pels enganys.

Consciència

Prenc consciència de les vegades que dic sí al Senyor amb la meva vida i també d'aquelles altres que em deixo portar per l'egoisme i el pecat

Paraula de Déu

Marc 15,33-39; 16,1-6

Arribat el migdia, es va estendre per tota la terra una foscor que va durar fins a les tres de la tarda. I a les tres de la tarda, Jesús va cridar amb tota la força:
-- Eloí, Eloí, ¿lemà sabactani? —que vol dir: « Déu meu, Déu meu, per què m'has abandonat? »
En sentir-ho, alguns dels presents deien:
--Mireu com crida Elies.
Llavors un corregué, xopà de vinagre una esponja, la posà al capdamunt d'una canya i la hi donava perquè begués, dient:
--Deixeu, a veure si ve Elies i el baixa de la creu.
Però Jesús llançà un gran crit i va expirar.
Llavors la cortina del santuari s'esquinçà en dos trossos de dalt a baix. El centurió, que estava enfront d'ell, quan veié la manera com havia expirat, digué:
--És veritat: aquest home era Fill de Déu.

Passat el repòs del dissabte, Maria Magdalena, Maria, mare de Jaume, i Salomé van comprar olis aromàtics per anar a ungir el cos de Jesús. El diumenge, molt de matí, arribaren al sepulcre a la sortida del sol. Es deien entre elles:
--¿Qui ens farà rodolar la pedra de l'entrada del sepulcre?
Llavors van alçar els ulls i s'adonaren que la pedra ja havia estat apartada; era una pedra realment molt grossa. Van entrar al sepulcre i veieren assegut a la dreta un jove vestit de blanc, i s'esglaiaren. Ell els diu:
--No us espanteu. Vosaltres busqueu Jesús de Natzaret, el crucificat: ha ressuscitat, no és aquí. Mireu el lloc on l'havien posat.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • A CERTA EDAT ALGUNS TENIM JA TANTA GENT DELS NOSTRES A L’ “ALTRA BANDA”
 • Avui assaborim el gust que ens queda d’ells, combregats pel misteri inefable i cordial de Déu. A la millor el seu “lliurar l’esperit” no fou fàcil (no ho fou gens per Jesús: “Déu meu, perquè m’heu abandonat” llegim a l’evangeli d’avui), a la millor tingueren una última etapa de la vida i un decés suau i nosaltres poguérem rebre la seva pau.
 • Avui els tornem a deixar a mans de Déu, amb totes les seves riqueses i contrarietats, Déu ens guardi de judicar...!
 • La litúrgia proposa que la recordança recolzi en un díptic:
 • + “Déu meu, perquè m’heu abandonat” que recull tota la tragèdia, disgregació, absurds, fracàs... que visqué Jesús, segons Mc. A la millor nosaltres no podem deixar de recordar-los embolcallats en llurs foscors, buidors, sense sentits... que ens colpiren.
 • + “Ha ressuscitat”, està ple de tota la divinitat a la dreta del Pare. Tot ha estat omplert de sentit i de plenitud. La litúrgia vol que els recordem “en Jesús”, en la complexitat de la mort / resurrecció.
 • Tres propostes per avui: 1 -Estar una bona estona amb goig amb tantes persones estimades, omplir-nos de rostres... Veure-les en la plenitud del Misteri Acollidor de Déu. Encomanar-nos a elles. 2 -Veure tants desconeguts que moriren a les creus de la història. Implorar d’ells que no tinguem la pell del cor dura, com l’Epuló de l’evangeli, que ni veia que a la porta de casa hi estava morint Llàtzer. 3 -Tenir algun moment per contemplar la “veritat de la nostra vida”. Els nostres difunts ens parlen de la “seriositat de la vida”, a nosaltres tan sovint capbussats en la superficialitat, amb poca referència a la veritat fonda de l’existència.
 • Francesc Riera i Figueras, sj.

Conversa

Què em ressona de la Paraula de Déu? M'ha deixat indiferent? M'ha consolat i m'ha animat a continuar la jornada d'una manera nova?.
Comparteixo amb Jesús els meus sentiments.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús