User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-04-18

Presència de Déu

El lloc on sóc pot ser un petit Sinaí de trobada amb ell. Em disposo a entrar descalç en el silenci que anuncia la seva presència.

Llibertat

Visc sovint atrapat pel futur i pels desigs que m'impedeixen viure amb plenitud la petitesa de cada moment. Demano viure amb llibertat el meu present.

Consciència

Prenc consciència de com he viscut les últimes hores, dies i setmanes. I de la manera com l'Esperit del Senyor hi ha estat present, moltes vegades sense adonar-me'n.

Paraula de Déu

Fets 8,1b-8

Aquell dia va començar una gran persecució contra l'església de Jerusalem, i tots, fora dels apòstols, es dispersaren pels territoris de Judea i Samaria. Uns homes piadosos enterraren Esteve i van fer un gran dol per ell. Mentrestant, Saule assolava l'Església, entrant de casa en casa i arrossegant homes i dones a la presó.
Els qui s'havien dispersat van anar pertot arreu anunciant la bona nova de la Paraula. Felip baixà a una ciutat de Samaria i els predicava el Messies. Unànimement la gent estava atenta al que deia Felip, ja que sentien contar i veien els prodigis que feia: els esperits malignes sortien de molts posseïts cridant i xisclant, i molts paralítics i coixos recobraren la salut. Hi hagué, doncs, una gran alegria en aquella ciutat.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Continuem avui parlant de les conseqüències de la mort d’Esteve. Fins aquell moment l’Església naixent quedava reduïda a la comunitat de Jerusalem; la persecució que es desferma serveix perquè es compleixin les paraules de Jesús: “Aneu per tot el món, prediqueu a tothom la bona nova i bategeu-los en el nom del Pare i del Fill i de l’Esperit Sant”. L’Església comença a estar oberta a tots, començant pels samaritans. La llavor enterrada del cos d’Esteve comença a donar molt de fruit. La sang dels màrtirs comença a ser llavor de nous cristians.
  • Quan llegim que Felip feia caminar els paralítics, recordem aquelles paraules del comiat de Jesús prometent als deixebles: “els senyals que acompanyaran als qui hauran cregut seran aquests: imposaran les mans als malalts i es posaran bons”. Potser la majoria de nosaltres pensarà que Jesús parlava només pels deixebles; no és així; ho deia a tots els qui creuran en Ell; també a nosaltres. Hi ha al nostre món molta gent malalta de manca d’esperança, de manca de sentit de la vida, de manca de que algú els mostri una mica d’afecte. La curació de tots aquests malalts està en bona part a les nostres mans.
  • Lluís Victori sj

Conversa

Diàleg amb Jesús, que m'ensenya cada dia qui és el Pare. Li obro confiadament el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Refleksion

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús