User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-07-09

Presència de Déu

És voluntat seva comunicar-se amb la seva criatura. No puc posar-li, però, condicions ni presses. Trec només de mi tot allò que impedeix i destorba, i m'obro confiadament a la seva presència.

Llibertat

Puc centrar-me aquesta setmana en les pors. Els poso nom: por de la mort, de la malaltia, de la solitud, de no ser estimat... Les confio al Senyor de la Vida perquè no es converteixin en obstacle per a la meva llibertat.

Consciència

Sabent que Déu m'estima de manera incondicional, sóc honest amb Ell i també amb mi mateix. Com han estat els darrers dies o les darreres hores? Com em sento en aquest moment?

Paraula de Déu

Mateu 9,18-26
Mentre Jesús els parlava, es presentà un home important, es va prosternar davant d'ell i li digué:
-La meva filla s'acaba de morir. Vine a imposar-li la mà i viurà.
Jesús s'aixecà i el seguí, acompanyat dels seus deixebles.
Hi havia una dona que patia d'hemorràgies des de feia dotze anys. Se li va acostar per darrere i li tocà la borla del mantell, perquè pensava: «Només que li pugui tocar el mantell, ja em curaré.» Jesús es girà i, en veure-la, digué:
-Coratge, filla, la teva fe t'ha salvat.
I la dona quedà curada des d'aquell moment.
Quan Jesús va arribar a casa d'aquell home important i veié els flautistes i l'aldarull de la gent, va dir:
-Aparteu-vos: la noia no és morta, sinó que dorm.
Però ells se'n burlaven.  Quan la gent va ser fora, Jesús entrà, agafà la noia per la mà, i ella va aixecar-se. I la notícia d'aquest fet s'escampà per tota aquella regió.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • En un petit fragment d’evangeli assistim a dues transformacions personals, a dues situacions vitals que reviuen, que passen d’una situació vital de mort a una altra de vida. A més a més, les dues transformacions han estat possibles gràcies a la fe en Jesús d’aquelles persones.
  • El text pot ser per a nosaltres tota una invitació a fer com ells. A deixar-nos tocar per Jesús per ser transformats (cas de la nena que semblava morta) i a apropar-nos a tocar Jesús per ser transformats per Ell (cas de la dona amb fluxos de sang).
  • Des d’aquesta perspectiva també podríem fer una relectura del text del profeta Osees. En Jesús Déu ens vol PARLAR AL COR; ens vol tornar a fer present que ENS HA ALLIBERAT i ens continua alliberant, perquè ENS ESTIMA. Per això cal deixar-nos tocar per Jesús i anar a tocar-Lo.
  • I encara més, en Jesús Déu se’ns mostra com pelegrí amic -no com amo-, que vol establir una comunió de vida al llarg de la nostra existència, feta de tendresa, misericòrdia i fidelitat.
  • Carles Marcet sj

Conversa

Comento a Jesús amb franquesa aquelles llums i aquells temors que m'han sorgit en la pregària (algunes, si les considero importants, les puc anotar per a tenir-les presents en un altre moment). Acabo com sempre donant-li gràcies.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús