User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-06-11

Presència de Déu

M'ha acompanyat des de sempre, fins i tot des d'abans de néixer i existir. Ara em modela dia a dia a través de moltes mans. Em mira a través de molts ulls. Em somriu a través de molts rostres... Percebo la presència de Déu sobretot en els altres.

Llibertat

Demano gràcia per a deixar de banda maldecaps i preocupacions. M'obro a la seva Paraula i em deixo guiar per ell.

Consciència

En presència del Déu que m'estima, miro honestament els sentiments que m'han envaït les darreres hores. Les llums, les foscors... Miro de veure-hi en tot la seva petjada.

Paraula de Déu

Mateu 5,1-12

En veure les multituds, Jesús pujà a la muntanya, s'assegué, i se li acostaren els deixebles. Llavors, prenent la paraula, començà a instruir-los dient:
--Feliços els pobres en l'esperit: d'ells és el Regne del cel!
»Feliços els qui ploren: Déu els consolarà!
»Feliços els humils: ells posseiran la terra!
»Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà!
»Feliços els compassius: Déu se'n compadirà!
»Feliços els nets de cor: ells veuran Déu!
»Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus!
»Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d'ells és el Regne del cel!
»Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • LA FESTA DE LA DEMOCRATITZACIÓ DE LA SANTEDAT
 • Avui celebrem la festa dels nostres sants (pares... amics... gent normal), la gran gentada de Mt 5,1, els 144 mil de l’Apocalipsi. La gent normal que ha anat deixant-se amarar per les benaurances... Diuen que el maig del 68 va aparèixer una pintada que deia: “sabeu que encara existeixen persones bones?”
 • Els nostres sants potser no han fet grans miracles... O potser sí ! El prodigi de seguir Déu cada dia, de transparentar la llum de Déu. Conrearen la pobresa de cor (davant la gasiveria ambiental), foren astuts com serpents, però mansois com coloms, ploraren el plor dels altres..., misericòrdia, justícia, nets de cor.
 • Una proposta per avui podria ser llegir les benaurances i descobrir que són una magnífica fotografia de Jesús. Però al mateix temps, tot caminant pels dies de la nostra vida, anar descobrint una o altra guspira de les Benaurances en persones amb qui hem conviscut.
 • Hem vist a través d’ells la Llum del Crist. Avui és la festa dels sants que hem trobat pel carrer, a la família, creients i agnòstics.
 • On són? Al Cel ! Què és el cel? Desembocar a l’Oceà de Déu, estar amb Déu, divinitzats.
 • Felicitem-nos ! Hem conegut i conviscut amb sants. Són amics, família...! Encomanem-nos a ells. Celebrem la festa amb castanyes i panellets...!
 • Francesc Riera i Figueras, sj.

Conversa

Una manera de parlar amb el Senyor és fer-ho no tan sols d'un mateix, sinó portant a la conversa aquells que estimem i que potser no estan passant un bon moment. Demano al Senyor per ells.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús