User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2018-10-14

Presència de Déu

Els moments de pregària no són moments per a fer, sinó per a ser: no ens esforcem per fer, recollir o posseir. No estem sols. Cada sensació és una carícia de Déu. Cada respiració és un sí al Senyor

Llibertat

És possible que en aquests moments hi hagi alguna cosa que no em deixa ser plenament lliure. Hi penso, però no la poso com a excusa de res: la força del seu Esperit pot més que totes les cadenes. Demano confiar-hi.

Consciència

En la seva amorosa presència recordo el darrer dia. Moment a moment. Imatges, paraules, esdeveniments. Observo les llums i la molta bondat, en dono gràcies. Observo també les ombres, amb actitud d'humilitat i perdó

Paraula de Déu

Marc 10, 17-30

Un dia que Jesús sortia de camí, un home s'acostà corrent, s'agenollà davant seu i li preguntà:
- Mestre bo, què haig de fer per a posseir la vida eterna?
Jesús li digué:
- Per què em dius bo? De bo, només n'hi ha un, que és Déu. Ja saps els manaments: No matis, no cometis adulteri, no robis, no acusis ningú falsament, no facis cap frau, honra el pare i la mare.
Ell li va dir:
- Mestre, tot això ho he complert des de jove.
Jesús se'l mirà i el va estimar. Li digué:
- Només et falta una cosa: vés, ven tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me.
En sentir aquestes paraules, aquell home va quedar abatut i se n'anà tot trist, perquè tenia molts béns. Llavors Jesús mirà al seu voltant i digué als seus deixebles:
- Que n'és, de difícil, per als qui tenen riqueses entrar al Regne de Déu!
Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren molt sorpresos. Però Jesús els tornà a dir:
- Fills meus, que n'és, de difícil, entrar al Regne de Déu! És més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla que no pas que un ric entri al Regne de Déu.
Ells quedaren encara més desconcertats, i es deien els uns als altres:
- Si és així, qui pot salvar-se?
Jesús se'ls mirà i digué:
- Als homes els és impossible, però no a Déu, perquè Déu ho pot tot.
Llavors Pere li va dir:
- Mira, nosaltres ho hem deixat tot i t'hem seguit.
Jesús digué:
- Us ho asseguro: tothom qui per mi i per l'evangeli hagi deixat casa, germans, germanes, mare, pare, fills o camps, rebrà, ja en el temps present, cent vegades més de cases, germans, germanes, mares, fills, camps, i també persecucions, i, en el món futur, la vida eterna.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • El diàleg de Jesús amb aquest jove que se li acosta ens recorda aquelles paraules de Jesús sobre el perdre i guanyar la vida. Aquell noi portava una vida correcte, però no n’estava satisfet i Jesús li ofereix el viure-la en plenitud amb el cor ple; aquell noi en tenia prou amb anar tirant amb el coixí d’uns bona quantitat de diners i Jesús li ofereix un tresor incomparablement més gran, que és el que ell sense saber-ho va buscant. Però quan s’assabenta del preu de la nova vida que Jesús li ofereix, i que suposa deixar tots aquells diners que té a la mà, es fa enrere, té por de perdre-ho tot. I se’n va. En el fons és allò d’aquell home que s’ho ven tot per comprar un camp, perquè sap segur que en ell hi ha un gran tresor, encara que està molt amagat; els qui el veuen vendre el patrimoni es pensen que està boig, que perd la vida, però aquell home només pensa en el tresor que tindrà. El jove de l’evangeli s’equivoca, perquè, per por de perdre el que té, deixa passar l’ocasió de la seva vida, de tenir el gran tresor que busca. Ho intueix, perquè Jesús l’havia captivat, però se’n va trist i decebut perquè no s’atreveix a pagar un preu tan alt. I per això també Jesús queda trist i decebut en veure que aquell noi, que s’havia guanyat el seu afecte, s’equivoca i se’n va. I aleshores fa aquell llarg parlament sobre la riquesa, o, potser millor, els dos tipus de riqueses: les que es poden comptar i les que ens omplen el cor amb el goig del Senyor; crec que aquest és el significat d’entrar en el Regne de Déu: entrar a participar de la intimitat amb el Senyor, un tast del que serà el cel.
  • I per què ens resulta tan difícil deixar tot el que tenim per poder comprar el camp del tresor? Doncs, jo crec que la causa és que viure de fe ens costa molt: les riqueses d’aquest món les veiem i les podem comptar; el que ens ofereix el Senyor vol dir que hem d’estar disposats a compartir aquests diners amb els pobres de tot tipus que truquen a la nostra porta i que això amaga un gran tresor d’ordre superior. La temptació és forta: i si això fos imaginació meva i perdés bous i esquelles? Sentim la veu del món que ens va dient: millor anar tirant amb el que tens i no t’enredis en heroïcitats. Per això podem acabar aquesta reflexió amb la petició que hem llegit a la primera lectura: “que el Senyor em concedeixi l’esperit de saviesa...perquè la seva claror no s’apagui mai. Juntament amb la saviesa m’han vingut tots els béns, duia les mans plenes de riqueses incomptables”.
  • Lluís Victori sj

Conversa

M'imagino Jesús davant meu i parlo amb ell com un amic ho fa amb un altre amic. Li faig saber què és allò que més m'atrau d'ell i escolto el que em respon. Li dic quines són les paraules que m'han impressionat més i com han influït en la meva vida.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús