User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-04-12

Presència de Déu

Durant uns moments fixo l'atenció en la meva respiració. És el ritme de la vida que m'acompanya d'una manera discreta però incessant. Quan m'aturo és quan en prenc consciència. Amb Déu em passa una cosa semblant. Només aturant-me, ni que sigui un moment, puc percebre la seva presència discreta i incessant que em dóna la Vida.

Llibertat

És possible que en aquests moments hi hagi alguna cosa que no em deixa ser plenament lliure. Hi penso, però no la poso com a excusa de res: la força del seu Esperit pot més que totes les cadenes. Demano confiar-hi.

Consciència

Sabent que Déu m'estima incondicionalment
miro serenament l'últim dia,
els esdeveniments i els sentiments que he viscut.
Si tinc alguna cosa per agrair, en dono gràcies.
Si he de demanar perdó, ho faig humilment.

Paraula de Déu

Joan 10,30-42

Jesús va dir als jueus:
- Jo i el Pare som u.
Els jueus tornaren a agafar pedres per apedregar-lo. Ell els digué:
- M'heu vist fer moltes obres bones, que venien del meu Pare. Per quina d'elles em voleu apedregar?
Els jueus li respongueren:
- No et volem apedregar per cap obra bona, sinó per blasfèmia, perquè tu, que ets un home, et fas Déu.
Jesús els replicà:
- ¿En la vostra Llei no hi ha escrit: Jo declaro que sou déus? Per tant, si l'Escriptura, que no es pot anul·lar, anomena déus els qui van rebre la paraula de Déu, per què a mi, a qui el Pare ha consagrat i enviat al món, m'acuseu de blasfèmia quan declaro que sóc Fill de Déu? Si no faig les obres del meu Pare, no em cregueu, però si les faig, i a mi no em creieu, creieu almenys aquestes obres. Així sabreu i coneixereu que el Pare està en mi, i jo, en el Pare.
Llavors van intentar novament d'agafar-lo, però se'ls escapà de les mans.
Després se'n tornà a l'altra banda del Jordà, on Joan havia començat a batejar, i va quedar-s'hi. Molts l'anaren a trobar, i deien:
- Joan no va fer cap senyal prodigiós, però tot el que va dir d'ell era veritat.
I, en aquell indret, molts van creure en ell.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Sempre hi ha qui arreplega pedres per lapidar algú. Lapidar una teoria, o una teologia o una sentencia moral, extretes d’obscures deduccions teòriques. Evolucionisme? Teologia de l’alliberament? Ortodoxos o reformats? Quan volem lapidar una idea, sempre acabem per lapidar el germà, acabem per lapidar Jesús.
  • Els fariseus volen lapidar Jesús perquè ha dit que som Déus. Gràcies Jesús per revelar-nos que som de raça divina, de la família del Pare, del Fill i de l’Esperit. Germans teus, fills del Pare, animats pel teu Esperit. Creats a imatge i semblança de Déu.
  • No ens barallem per jocs de paraules que s’emporta el vent. Que les nostres bones obres donin testimoni de les nostres paraules. Que les nostres obres siguin obres del Pare. Llavors podrem preguntar com Jesús: Per quina bona obra voleu lapidar-me? Per quina solidaritat voleu desacreditar-me, deixar-me a la cuneta de la història? L’amor autèntic sempre serà atractiu i revolucionari. Mai no es pot desacreditar, embrutar.
  • Per això molts van creure en Jesús, per les seves obres, per la seva compassió, pel seu amor fins a la fi. Per això molts creuran en l’Església de Jesús, si les nostres obres son obres del Pare. Quins son els miracles d’amor que fem avui els deixebles de Jesús? Misericòrdia vull i no sacrificis, compassió, solidaritat, reconciliació i pau...
  • Ramon Ribas sj

Conversa

Agraeix al Senyor de la vida tots aquests moments que has passat amb ell. Tots aquells sentiments i pensaments que s'han remogut en el teu interior.

 

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús