User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-04-17

Presència de Déu

Ell ve i toca el cor com i quan vol. Jo no faig més que posar-me a tret de la seva suau presència. Déu sempre entra de puntetes.

Llibertat

Són molts els països que en aquests moments estan sofrint les angoixes de la guerra. Moltes les persones i els pobles privats de llibertat. Prenc ara consciència del valor d'aquesta llibertat i de la responsabilitat d'utilitzar-la per al bé

Consciència

Prenc consciència del molt bé que el Senyor fa en mi cada dia i d'aquell bé que a través meu arriba als altres

Paraula de Déu

Mateu 26, 14-25
Un dels Dotze, l'anomenat Judes Iscariot, se n'anà a trobar els grans sacerdots i els digué:
- Què esteu disposats a donar-me si us entrego Jesús?
Ells li van oferir trenta monedes de plata. I des d'aleshores Judes buscava una ocasió per entregar-lo.
El primer dia dels Àzims, els deixebles anaren a dir a Jesús:
- On vols que et fem els preparatius per a menjar el sopar pasqual?
Ell respongué:
- Aneu a la ciutat, a casa de tal, i digueu-li: "El Mestre diu: La meva hora és a prop. Faré el sopar pasqual amb els meus deixebles a casa teva."
Els deixebles van complir el que Jesús els havia ordenat i prepararen el sopar pasqual.
Arribat el capvespre, Jesús es posà a taula amb els Dotze. Mentre sopaven, digué:
- Us ho asseguro: un de vosaltres em trairà.
Molt entristits, li anaven preguntant, l'un rere l'altre:
- ¿No sóc pas jo, Senyor?
Jesús respongué:
-Un que suca amb mi al mateix plat és el qui em trairà. El Fill de l'home se'n va, tal com l'Escriptura ha dit d'ell, però ai de l'home que el traeix! Més li valdria no haver nascut.
Judes, el qui el traïa, li preguntà:
- ¿No sóc pas jo, rabí?
Ell li respongué:
- Tu ho has dit.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Centrem la nostra meditació en la persona de Jesús, en especial en els seus sentiments. Les amenaces de mort venien ja des del començament mateix de la seva vida pública ; podem recordar com a Nazaret en els inicis de la seva vida apostòlica van intentar estimbar-lo en un precipici. Ell estava més o menys habituat al risc ; però darrerament aquest havia augmentat i tota la situació donava a entendre que en qualsevol moment podia ser detingut. Des de feia una temporada sospitava de Judes, possiblement antic zelota, que com la majoria del deixebles esperava un regne de Déu fonamentalment polític i en contra de l’opressió romana.
  • Els sentiments de Jesús en el sopar d’aquell vespre eren, doncs, de perill real, de por de ser arrancat del grup i de tensió. Possiblement tots podem entendre aquesta situació, car a la nostra vida haurem passat per situacions, no tan greus com les seves, però semblants. A la meditació podem comprendre el sentiments del cor de Jesús.
  • Jesús sopant amb els deixebles els dóna a entendre el que està vivint i els expressa el risc del que ja veu com inevitable. És en aquest marc que cal entendre les preguntes que ells li adrecen. Ell va responent, mira a cadascú i fins a tot a Judes li dóna a entendre que sap més o menys el que està tramant. Moments de gran emoció per a tot el grup, en especial quan Judes marxa. Cal situar-ho com a preàmbul de la celebració de la primera eucaristia de tanta transcendència per la vida de la futura comunitat.
  • En silenci acompanyament al nostre Senyor, entenent els seus sentiments, el seu cor, la seva voluntat de en tot fer la Voluntat del Pare i de no utilitzar altres mitjans que no siguin la resposta de pau, de perdó, de no violència i d’un amor que transcendirà els segles de la història.
  • Jesús Renau sj

Conversa

Converso amb Jesús, tot passejant per algun lloc o paratge que em sigui familiar (el parc de davant de casa, un bosc als afores del poble...). Li parlo amb franquesa de tot allò que m'amoïna i de tot allò que em fa feliç.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús