User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-05-15

Presència de Déu

El sento ben present quan sóc capaç d'apaivagar el temporal de les preocupacions, desigs, neguits... Fer un cert silenci i posar l'atenció en la respiració hi pot ajudar.

Llibertat

Com menys estem en vetlla més fàcilment caiem en les xarxes que no ens deixen ser lliures del tot. Vetllem una estona per descobrir en nosaltres què és allò que encarcara el nostre cor.

 

Consciència

«Pregar és entrar en aquesta Presència de Jesús, deixar que ell neixi en mi. Per la litúrgia em sento encaminada vers la pregària silenciosa, contemplativa, enmig de la jornada en el treball, les relacions, les coses, jo mateixa» (C. Kauffmann).

Paraula de Déu

Joan 12,44-50

Evangeli de Joan 12,44-50
Jesús va proclamar:
- Els qui creuen en mi, més que creure en mi, creuen en el qui m’ha enviat; i els qui em veuen a mi veuen el qui m’ha enviat. Jo, que sóc la llum, he vingut al món perquè ningú dels qui creuen en mi no es quedi en la fosca. Als qui escolten les meves paraules i no les guarden, no sóc jo qui els condemno, perquè no he vingut a condemnar el món, sinó a salvar-lo. Els qui em rebutgen a mi i no acullen les meves paraules, ja tenen qui els condemnarà: és la paraula que jo he predicat, la que els condemnarà el darrer dia, perquè jo no he parlat pel meu compte; el Pare mateix que m’ha enviat, m’ha manat què havia de dir i de predicar. I sé que el seu manament és vida eterna. Per això, tot el que jo dic, ho dic tal com el Pare m’ho ha comunicat.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús acaba de fer un primer balanç de la seva actuació. És un balanç força ombrívol (12,37-43). Però tancarà la primera part de l’evangeli tot recollint el missatge cristològic més important i positiu de tot l’evangeli. Aquest missatge, posat en boca de Jesús, diu: “qui m’ha vist a mi, ha vist el Pare que m’ha enviat”. Jesús és un agent amb plens poders que ha vingut a revelar que Déu és Pare de tothom i, en aquest sentit, ha vingut a salvar el món. És a dir, ha vingut a revelar (amb fets –signes; i mots –paraules) el projecte que Déu té per a tota la humanitat i per a tota la història humana. I aquest projecte de plenitud i de joia és el que anomena aquí “manament”. Per tant, “el manament” no és una obligació imposada sinó que és un pla de plenitud per a tots els homes i dones d’aquest món. En una paraula, com diu el text, és vida que no s’acaba. Vet aquí un resum del missatge central de l’evangeli segons Joan que dóna al lector una visió ben positiva de la tasca fonamental de la vida de Jesús. D’aquesta forma la primera part de l’EvJn es clou amb una nota molt positiva del seu missatge central.
  • Oriol Tuñí sj

Conversa

Conversa amb Jesús, imaginant-lo assegut o caminant al meu costat. Li obro el cor fent-lo partícip de les dificultats i èxits, de les alegries i tristeses, de les esperances i preocupacions.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús