User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-05-18

Presència de Déu

En moltes cultures, quan hom entra en presència de Déu s'ajuda d'algun signe: descalçar-se, agenollar-se, obrir els braços, pronunciar en veu baixa una frase. Busco aquell signe que més m'ajudi a expressar que em poso a la seva presència.

Llibertat

Aquesta setmana et vull demanar llibertat de les falses seguretats, aquelles que m'endureixen i m'aïllen dels altres. En el dubte i en la recerca, la meva confiança és molt més gran.

Consciència

Prenc consciència de la poca atenció per les persones que m'envolten (amics, familiars, companys de feina ..) en demano perdó. Prenc consciència també del bé que actueu en mi i en els altres

Paraula de Déu

Joan 14,7-14

Jesús va dir als seus deixebles:
Si m'heu conegut a mi, també coneixereu el meu Pare. I des d'ara ja el coneixeu i l'heu vist.
Li diu Felip:
--Senyor, mostra'ns el Pare, i no ens cal res més.
Jesús li respon:
--Felip, fa tant de temps que estic amb vosaltres, i encara no em coneixes? Qui m'ha vist a mi ha vist el Pare. Com pots dir que us mostri el Pare? ¿No creus que jo estic en el Pare i el Pare està en mi? Les paraules que jo us dic, no les dic pel meu compte. És el Pare qui, estant en mi, fa les seves obres. Creieu-me: jo estic en el Pare i el Pare està en mi; i, si més no, creieu per aquestes obres. Us ho ben asseguro: qui creu en mi, també farà les obres que jo faig, i encara en farà de més grans, perquè jo me'n vaig al Pare. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, jo ho faré; així el Pare serà glorificat en el Fill. Sempre que demaneu alguna cosa en nom meu, jo la faré.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Conèixer Jesús és conèixer el Pare. Però, això, Felip, el deixeble de Jesús, encara no ho sap del tot. I per això es mereix el retret que li fa Jesús: fa tant de temps que estic amb vosaltres, ¿i encara no em coneixes? Un retret, per cert, davant del qual nosaltres no podríem restar indiferents i dir que no fa per a nosaltres. Per molt de temps que pugui fer que seguim Jesús, bé podem dir de vegades (més de les que caldria?) que encara estem a les beceroles. I, a més, mai no podem dir que coneixem del tot Jesús –ni tampoc qualsevulla altra persona... ni tampoc a nosaltres mateixos. Sempre hi ha camp per avançar... O nous abismes per explorar... O novetats per a deixar-nos sorprendre... Dir “prou” fóra un lamentable retrocés. Més encara: fóra perdre tot el que hem pogut guanyar! És per això que demanem “coneixement intern del Senyor, que per a mi s’ha fet home, per tal que MÉS l’estimi i el segueixi”.
  • Josep Giménez sj

Conversa

El fonament de la meva solidaritat és l'amistat amb Jesús. Cultivo aquesta amistat amb una estona de la seva companyia.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús