User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-06-10

Presència de Déu

No hi ha res comparable a la seva presència. Per sentir-la vaig fent sense presses un lloc per a Ell en el meu interior.

Llibertat

Són molts els països que en aquests moments estan sofrint les angoixes de la guerra. Moltes les persones i els pobles privats de llibertat. Prenc ara consciència del valor d'aquesta llibertat i de la responsabilitat d'utilitzar-la per al bé

Consciència

Prenc consciència del bé que faig i puc fer cada dia, al lloc on sóc i amb aquelles persones amb qui comparteixo treball, amistat, convivència... M'alegro de les possibilitats i m'entristeixo de les meves faltes.

Paraula de Déu

Joan 19,25-34

Vora la creu de Jesús hi havia la seva mare i la germana de la seva mare, Maria, muller de Cleofàs, i Maria Magdalena. Quan Jesús veié la seva mare i, al costat d'ella, el deixeble que ell estimava, digué a la mare:
--Dona, aquí tens el teu fill.
Després digué al deixeble:
--Aquí tens la teva mare.
I d'aleshores ençà el deixeble la va acollir a casa seva.

Després d'això, Jesús, sabent que tot s'havia realitzat, perquè s'acabés de complir l'Escriptura, va dir:
--Tinc set.
Hi havia allà un gerro ple de vinagre. Van posar al capdamunt d'un manat d'hisop una esponja xopa d'aquell vinagre i la hi acostaren als llavis. Quan Jesús hagué pres el vinagre, va dir:
--Tot s'ha complert.
Llavors inclinà el cap i va lliurar l'esperit.

Per als jueus era el dia de la preparació, i els cossos no es podien quedar a la creu durant el repòs del dissabte, més quan aquell dissabte era una diada solemníssima. Per això els jueus van demanar a Pilat que trenquessin les cames dels crucificats i traguessin els seus cossos. Hi anaren, doncs, els soldats i van trencar les cames del primer i les de l'altre que havia estat crucificat amb Jesús. Quan arribaren a Jesús, es van adonar que ja era mort i no li trencaren les cames, però un dels soldats li traspassà el costat amb un cop de llança, i a l'instant en va sortir sang i aigua.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • De vegades penso que el gran amor a Maria, estès arreu del món i al llarg dels segles, es deu en part a que hem menystingut en la devoció popular l’Esperit Sant. L’amor de Déu, la tendresa de Déu, els trets maternals de Déu els atribuïm a l’Esperit Sant; però, així com Jesús i el Pare estan sovint als nostres llavis i al nostre cor, l’Esperit Sant no l’hem sabut transmetre a la gent, perquè tampoc ens hem deixat amarar pel seu amor.
  • Tot i amb això, continuem estimant Maria, la “nostra Bona Mare”, per ser qui és, la mare de Jesús, Fill de Déu. Fins i tot podem comprendre l’existència de tradicions marianes esbiaixades, que atribuïen a Maria trets divins, i que amb tota la raó rebutjaven els protestants. Nosaltres estimem Maria seguint aquella tradició que ve de l’evangeli de Joan, quan Maria al peu de la Creu del seu fill, amb el cor destrossat, escolta com Jesús li diu: “Dona, aquí tens el teu fill”. I després diu a Joan: “Aquí tens la teva mare.” I en el deixeble Joan hi som tots i totes.
  • En els temps actuals de l’Església, tot just començat el tercer mil·lenni de cristianisme, temps que experimentem difícils i incerts (com si l’Església no hagués tingut altres temps tant o més difícils i incerts!), necessitem la intercessió de Maria, ja que és mare de tots els cristians i cristianes, és a dir, mare de l’Església. Maria ens dóna tanta confiança en la pregària, perquè és la mare de Jesús.
  • Toni Riera sj

Conversa

"Com un amic a un altre amic", li comento a Jesús obertament els meus sentiments, preocupacions, alegries, esperances....

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús