User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-06-15

Presència de Déu

És asserenant-me i posant la mirada en ell, quan m'adono del vertigen de la meva vida. Un vertigen fet de pensaments i sentiments sovint contradictoris. Li demano aquella pau profunda que només ell sap donar.

Llibertat

Potser els pensaments i les distraccions de totes les coses per fer em vindran ara al cap. Les deixo de banda i hi prenc distància. L'estona justa per a adonar-me d'allò que és realment important

Consciència

Prenc consciència d'allò viscut les últimes hores, els últims dies o les últimes setmanes. Del bé que hi ha hagut i també del pecat i l'egoisme que m'han impedit estimar més.

Paraula de Déu

Mateu 5,33-37

Jesús va dir als seus deixebles:
També sabeu que es va dir als antics: No trenquis els juraments. I encara: Compleix allò que has jurat al Senyor. Doncs jo us dic: No juris mai; ni pel cel, que és el tron de Déu, ni per la terra, que és l'escambell dels seus peus, ni per Jerusalem, que és la ciutat del gran rei. No juris tampoc pel teu cap, perquè tu no en pots fer tornar blanc o negre un sol cabell. Digueu sí, quan és sí; no, quan és no. El que es diu de més, ve del Maligne.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Jesús, sempre té una paraula concreta per la vida de cada dia, per la rutina i la quotidianitat en el nostre caminar humà.
 • Avui ens ve a dir que, qui viu de manera honesta, no te perquè accentuar les seves afirmacions per donar força al que esta dient i fent. No li cal posar a Déu per testimoni del que diu o fa.
 • Hem de ser persones transparents, senzilles, que diuen les coses pel seu nom: “Digueu senzillament sí, quan és sí, no, quan és no”. La resta, es a dir, els pensaments massa rebuscats, amb segones o terceres intencions, tot això ve del “maligne” (el costat fosc del nostre cor).
 • La nostra confiança com cristians no està en el concloent, definitiu i decisiu de com diem les coses, sinó amb la coherència que ha d’haver entre el que diem i fem, entre el nostre pensament i les nostres accions; com diu la dita castellana: “Obras son amores y no buenas razones”.
 • Déu es pren tan seriosament la nostra realitat humana, que per l’Encarnació ve per assumir-la des de dins, sense fer trampes.
 • És per això que, senzillament, cal dir “sí quan és sí, i no quan és no”, sense prendre el nom de Déu en va, amb la pretensió d’eludir la nostra responsabilitat amb totes les criatures que Déu ha confiat a la nostra llibertat.
 • Jesús llegia així la realitat del seu temps, amb una gran confiança, perquè la sabia sostinguda, constantment, per la Paraula de Déu. Paraula, que, quan creiem de debò que Déu ens estima, ens fa actuar en conseqüència.
 • Joan Carles Nicuesa

Conversa

Jesús, em parles a través de la paraula dels evangelis. Puc respondre a la teva crida avui mateix. Ensenya'm a reconèixer la teva mà i el teu treball silenciós en la meva vida de cada dia

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús