User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-03-26

Presència de Déu

Troba Déu en totes les coses aquell que a través de la pregària s'ha fet a la seva presència.

Llibertat

Poso nom a les meves cadenes. Es poden dir: por, riqueses, hàbits arrelats... Davant nostre no són res més que ídols amb peus de fang

Consciència

Prenc consciència de tot allò que em fa bé, que m'ajuda a sortir de mi mateix, que em fa més persona, que em fa més feliç... Tot això és de Déu, cal donar-ne gràcies

Paraula de Déu

Joan 5,31-47

Jesús va dir als jueus:
Si jo donés testimoni de mi mateix, el meu testimoni no seria vàlid. Però n'hi ha un altre que dóna testimoni de mi, i jo sé que el seu testimoni té valor. Vosaltres heu enviat missatgers per interrogar Joan, i ell ha donat testimoni a favor de la veritat. No és que jo necessiti cap testimoni humà; només ho dic perquè us pugueu salvar. Joan era la llàntia encesa i resplendent, i vosaltres us vau deixar entusiasmar un cert temps per la seva claror.
Però jo encara tinc a favor meu un testimoni més gran que Joan: són les obres que el Pare m'ha donat i que vol que jo dugui a terme. Aquestes obres que jo faig, sí que donen testimoni que el Pare m'ha enviat. I el Pare mateix que m'ha enviat, continua donant testimoni a favor meu. Però vosaltres no heu escoltat mai la seva veu ni heu contemplat el seu aspecte; i no deixeu que la seva paraula resti dins vostre, perquè no creieu en aquell que ell ha enviat. Vosaltres investigueu les Escriptures, perquè us penseu que gràcies a elles obtindreu vida eterna. Doncs les Escriptures també donen testimoni de mi. Però vosaltres no voleu venir a mi per tenir vida.
La glòria, no la rebo dels homes. A vosaltres us conec i sé que no teniu dins vostre l'amor de Déu. Jo he vingut en nom del meu Pare, i no em voleu acollir; en canvi, si un altre ve en nom propi, a aquest sí que l'acollireu. ¿Com podeu creure, vosaltres que accepteu honors els uns dels altres però no cerqueu la glòria que ve del Déu únic? No us penseu que seré jo qui us acusarà davant el Pare: el qui us acusa és Moisès, en qui teniu posada l'esperança. Perquè, si creguéssiu Moisès, em creuríeu a mi, ja que ell va escriure de mi. Però si no creieu els seus escrits, com creureu les meves paraules?

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • El testimoni d’una persona a favor de sí mateix no te valor. Som tant poc objectius! Son els altres que et poden avalar o condemnar. Però els altres tampoc son massa objectius. Son enemics o amics o indiferents. Només aquell que coneix el fons del cor d’una persona, pot donar testimoni verídic.
 • Qui coneix el fons del cor de Jesús per donar-ne testimoni? • Les Escriptures presenten Jesús com el servent sofrent, home fet al dolor, referent nostre en moments de sofriment i pandèmia. Anyell de Déu, que pren sobre si el pecat del món. Però també Fill estimat, enviat del Pare per portar la Bona Nova als pobres, proclamar l’any de gràcia del Senyor. • Joan era una flama encesa que il·luminava tot al voltant: ell el va anunciar: “Jo dono testimoni que aquest és el Fill de Déu.” • Les obres mostren el fons del cor d’una persona. Les obres de bondat, compassió, perdó i consol, mostren que Jesús és el Fill del Pare bo i misericordiós.
 • Som flama encesa, com Joan afirmant que Jesús és el Fill de Déu?
 • Quin testimoni donen les nostres obres sobre Jesús? Mostren que per a nosaltres Jesús és, de veritat, el Mestre interior que dona vida verdadera?
 • Testimoni vol dir màrtir. Hi ha màrtirs de sang que han donat la vida per Jesús. Hi ha màrtirs blancs, els que dia a dia, minut a minut, han donat tota la vida pels germans i per Jesús.
 • Avui, el món necessita molts màrtirs que testimoniïn que Jesús és la llum del món.
 • Ramon Ribas sj

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús