User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-03-27

Presència de Déu

Quan sóc convidat a trobar-me amb algú que estimo, desitjo que arribi el moment i em sento agraït, reconegut. Déu em convida, ara, a passar una estona amb ell. Desitja donar-me a conèixer el seu immens amor.

Llibertat

Et demano avui, Senyor, que m'alliberis de les imatges que tinc de Tu. Aquelles que m'he fet a mida per no trobar-me amb la realitat transformadora del teu Amor.

Consciència

Sabent que Déu m'estima incondicionalment
miro serenament l'últim dia,
els esdeveniments i els sentiments que he viscut.
Si tinc alguna cosa per agrair, en dono gràcies.
Si he de demanar perdó, ho faig humilment.

Paraula de Déu

Joan 7,1-2.10.25-30

Jesús continuava recorrent Galilea. No volia anar a Judea, perquè els jueus buscaven de matar-lo. Però era a prop la festa jueva dels Tabernacles,
Quan els germans de Jesús hagueren anat a la festa, ell també hi va pujar, no públicament, sinó d'amagat.
Alguns de Jerusalem deien:
--¿No és el qui volien matar, aquest? Ara parla obertament, i no li diuen res. ¿És que les nostres autoritats l'han reconegut realment com el Messies? Quan arribarà el Messies, ningú no sabrà d'on és. D'aquest, en canvi, sí que ho sabem.
Llavors Jesús, que estava ensenyant en el temple, va exclamar:
--És cert que em coneixeu i sabeu d'on sóc, però jo no he vingut per mi mateix. El qui m'ha enviat és digne de crèdit, però vosaltres no el coneixeu. Jo sí que el conec, perquè vinc d'ell, i és ell qui m'ha enviat.
Després de sentir això, intentaven d'agafar Jesús, però ningú no el va detenir, perquè encara no havia arribat la seva hora.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • A mida que s’acosta la Pasqua, l’ambient es va enrarint a l’entorn de Jesús. Ja no és necessari que predigui res. És de domini públic: Les autoritats el volen matar.
  • Tant mateix, el poble senzill està desconcertat. Creu conèixer Jesús. L’escolta amb gust. Però te por. No pren partit ni a favor ni en contra. La seva indecisió farà que, al final, segueixi als poderosos, que, en veritat, no defensen més que els seus propis interessos egoistes.
  • Avui també hi ha desconcert en el poble. Hi ha tanta polèmica, tanta desqualificació de la fe. Molts no acaben de decidir-se. Es queden en el dubte, que pot transformar-se en indiferència.
  • Però també hi ha moments d’il·luminació interna que, en mig del dubte, fan exclamar a Pere: “A qui aniríem, Senyor? Sols tu tens paraules de vida eterna”. O com Tomàs, avergonyit de la seva increença, dirà a Jesús ressuscitat: Senyor meu i Déu meu.
  • Que la nostra societat tant materialitzada, i, sobretot els joves, immersos en la cultura líquida, rebin aquestes il·luminacions del Senyor, per que reconeguin que Jesús és l’enviat del Pare i caminin decidits, com deixebles, darrera del Mestre.
  • Ramon Ribas sj

Conversa

Jesús, tu que sempre vas ben acollir els infants mentre recorries els camins de Palestina, ensenya'm a tenir en tu la confiança tranquil•la que un nen té en la seva mare

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús