User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-06-26

Presència de Déu

«Déu és més a prop que nosaltres mateixos». La nostra tasca ara és ajudar a crear aquesta quietud interior que ens permeti escoltar. Entrem en un ritme nou, lent, compassat.

Llibertat

Un cor lliure és un cor vulnerable a ulls del món. No té proteccions, no té pantalles. A ulls de Déu, un cor lliure és un cor obert a l'única riquesa que val la pena: la riquesa d'un amor que no s'esgota mai. Demano un cor així.

Consciència

El Senyor m'ajuda a prendre la justa mesura del que és la meva vida. No som déus, sinó una realitat infinitament més preuada: som fills cridats juntament amb el Fill, a un amor cada dia més gran.

Paraula de Déu

Mateu 8, 1-4

Jesús baixà de la muntanya, i molta gent es posà a seguir-lo. Llavors es va acostar un leprós, es prosternà davant d'ell i li deia:
- Senyor, si vols, em pots purificar.
Jesús va estendre la mà i el tocà dient:
- Ho vull, queda pur.
A l'instant quedà pur de la lepra. Jesús li digué:
- Vigila de no dir-ho a ningú. Vés a fer-te examinar pel sacerdot i presenta l'ofrena que va ordenar Moisès: això els servirà de prova.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús baixa de la muntanya. A la muntanya s’està més a prop de Déu. I, com més a prop de Déu, més a prop del germà. Per això mateix, Jesús no hi havia pujat per enlairar-se per sobre de les mesquineses de la terra ni per allunyar-se de la gent i dels seus dolors, sinó per tal de proclamar-hi la “carta magna del Regne”, les Benaurances. D’elles en diu també el papa Francesc: el “document d’identitat del cristià”. Per això, quan hi va pujar, el seguien els seus deixebles i molta gent també se li havia acostat. Ara en baixa per tal de sortir a l’encontre del sofriment de la gent. I el primer que se li acosta és un leprós. Precisament, un d’aquells malalts que, segons les estrictes lleis d’aquell temps, ni podia acostar-se a ningú ni permetre que ningú se li acostés. “Senyor, si ho voleu, em podeu purificar” –diu a Jesús. I Jesús... i tant que ho vol! Per això mateix, no li fa res tocar-lo –incorrent així Ell mateix en impuresa legal- per tal que el leprós quedi guarit. I aquell leprós quedà pur. Així feia realitat el que d’Ell en deia el mateix evangelista: “Ell portava les nostres malalties i ens descarregava dels nostres dolors”. Nosaltres també volem acostar-nos a Ell amb les nostres malalties i els nostres dolors i, sobretot, amb la plena confiança que Ell és el nostre “primer cirineu”. Un cop experimentada la seva acció guaridora en nosaltres, volem nosaltres també esdevenir els “cirineus” dels nostres germans i germanes.
  • Josep Giménez sj

Conversa

Conversa amb Jesús, imaginant-lo assegut o caminant al meu costat. Li obro el cor fent-lo partícip de les dificultats i èxits, de les alegries i tristeses, de les esperances i preocupacions.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús