User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-06-30

Presència de Déu

La vida quotidiana ens porta a la teva presència. Això sí, sempre que, allà on siguem, sapiguem recollir-nos per sentir el teu desig de comunicar-te

Llibertat

Allibera'm Senyor de la mandra, de la peresa, de l'avorriment... Són enemics de l'ànima i els principals obstacles per a tot creixement espiritual

Consciència

Davant Déu i sense por, deixo que sedimentin els sorolls i el tràfec de la meva vida. Com he viscut aquestes hores més recents? Quins sentiments les han acompanyat? Recordo les persones, els espais, les meves paraules. Amb Déu desxifro la meva jornada.

Paraula de Déu

Mateu 8,23-27

Jesús pujà a la barca, i els seus deixebles van anar amb ell. Tot d'una es va aixecar una gran tempesta en el llac, fins al punt que les onades cobrien la barca. Però Jesús dormia. Ells van anar a despertar-lo i li deien:
- Senyor, salva'ns, que ens enfonsem!
Ell els diu:
- Per què sou tan covards, gent de poca fe?
Llavors es va aixecar, va increpar els vents i l'aigua, i seguí una gran bonança. Aquells homes, admirats, deien:
- Qui és aquest, que fins els vents i l'aigua l'obeeixen?

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Els tres evangelis sinòptics (Mateu, Marc i Lluc) es fan ressò del relat de la tempesta i com reaccionem davant les dificultats. L’escena es molt didàctica.
 • Aquest passatge cobra una força especial en aquest temps de pandèmia. Diuen que una imatge val més que mil paraules. Convido a la contemplació d'aquest escenari: per a molts de nosaltres quedarà gravada en la nostra retina la imatge del Sant Pare aquella tarda plujosa del 27 de març, sol, a l'esplanada deserta de la plaça de Sant Pere, pregant, utilitzant aquests mateixos versets, com a símil de la barca a punt de naufragar enmig de la tempesta. Darrera d’ell, es trobaven el Crist de Sant Marcello i la imatge de la Verge Patrona de Roma. El Pastor de l’Església, el Crist i sa Mare mirant una humanitat desvalguda. Una imatge semblant a la que Sant Ignasi descriu en els EE quan la Trinitat, contemplant la humanitat decideix implicar-se en l’Encarnació.
 • Poques vegades a la vida podrem viure en persona i amb tanta força un esdeveniment. Es van combinar les circumstàncies per viure un "moment" extraordinari, únic, d'aquells que no s'obliden. Conjunció de sentit històric, de silenci, de soledat plena de simbolisme; la Paraula feta carn, la immensitat de la imatge de la plaça solitària i emmarcada per una natura viva que es projectava per donar-li més majestuositat i transcendència.
 • El Papa Francesc va fer seva la situació de caos actual; ens va dir que: "tots anem en la mateixa barca, fràgils i desorientats; però, al mateix temps, importants i necessaris, tots cridats a remar junts, tots necessitats de confortar-nos mútuament. En aquesta barca, estem tots. Com aquells deixebles que parlen amb una única veu i amb angoixa diuen: "ens enfonsem".
 • La "tempesta" desemmascara la nostra vulnerabilitat i deixa al descobert aquestes falses i supèrflues seguretats amb les que havíem construït les nostres agendes, els nostres projectes, rutines i prioritats.
 • Jesús, després de calmar “els elements” i els ànims, preguntava llavors i ens pregunta ara: «Per què teniu por? Encara no teniu fe?». La “calma” segueix a la tempesta, surt de nou l’arc de san Marti, la vida es refà. Cal reconstruir, aprofitar noves oportunitats....
 • Que la benedicció de Déu i el saber-nos comunitat ens insuflin aquest ànim vital que anomenem “confiança”, és un primer pas que tots podem donar per començar a reconstruir un nou món, més just i solidari.
 • Emili Reimat

Conversa

Diàleg amb Jesús, sobre allò que em té capficat o alegre, sobre allò que centra la meva vida present.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús