User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-07-01

Presència de Déu

«Déu és més a prop que nosaltres mateixos». La nostra tasca ara és ajudar a crear aquesta quietud interior que ens permeti escoltar. Entrem en un ritme nou, lent, compassat.

Llibertat

Les mil petites angoixes són sovint expressió de mil petites desconfiances respecte a Déu. Demano ser des-centrat d'aquestes angoixes per a sentir-me absolutament en les seves mans.

Consciència

Prenc consciència d'allò viscut les últimes hores, els últims dies o les últimes setmanes. Del bé que hi ha hagut i també del pecat i l'egoisme que m'han impedit estimar més.

Paraula de Déu

Mateu 8, 28-34

Jesús va arribar a l'altra banda del llac, al territori dels gadarencs, i l'anaren a trobar dos endimoniats que venien de les coves sepulcrals. Eren tan perillosos que ningú no s'aventurava a passar per aquell camí. Els endimoniats es posaren a cridar:
- Per què et fiques amb nosaltres, Fill de Déu? ¿Has vingut aquí a turmentar-nos abans d'hora?
Un tros lluny, hi pasturava un gran ramat de porcs. Els dimonis suplicaven a Jesús:
- Si ens treus fora, envia'ns al ramat de porcs.
Ell els digué:
- Aneu-hi.
Els dimonis van sortir i se n'anaren als porcs. Llavors tot el ramat es va tirar al llac des de dalt del precipici, i van morir ofegats dintre l'aigua. Els porquers van fugir, anaren a la ciutat i escamparen la notícia de tot el que havia passat i el cas dels endimoniats. Tota la ciutat va sortir a trobar Jesús i li suplicaren que abandonés el seu territori.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • En aquest moment de pregària, aquest incident que apareix en el passatge evangèlic d'avui pot ser una ocasió per preguntar-me quin tipus de "dimonis" m’afligeixen en la meva vida ordinària (pors, ansietat, ressentiment, incertesa, ...). Estic "posseït" per una forma de vida que altera el nostre equilibri interior?
  • Portem moltes vegades un ritme de vida "endimoniat": l'entorn que m'acompanya ordinàriament em sobrepassa, no el controlo i em torna irritable, desconfiat, individualista ...?
  • Trobar-se amb Jesús és discernir una manera diferent d'encarar les coses. Promou un "desinstal·lar-nos" de rutines que nosaltres mateixos intuïm pernicioses. Però, canviar rutines no és gaire fàcil. Potser, com els pobladors de la zona que relata Mateu, nosaltres mateixos supliquem a Jesús que no ens sacsegi amb els seus canvis i ens deixi tranquils amb els nostres desequilibris acceptats.
  • Jesús ara em mira, em contempla. Soc capaç de mirar-lo als ulls? Compartir la seva mirada és aclaridor doncs sense parlar, em suggereix tantes coses ... És el poder sanador de la seva sola Presència. Allibera tots els meus dimonis. I, per això, així com en el Parenostre preguem "deslliura’m de qualsevol mal", imploro a l'Esperit perquè enforteixi la meva llibertat interior; pot ser que així, arribi a fer front a aquests reptes, que se m'alliberi d'aquestes pors que puntualment m’amenacen i tenallen.
  • Acabo així la meva oració, amb un moment de pau interior.
  • Emili Reimat

Conversa

Amb humilitat i senzillesa confio al Senyor les meves pors i esperances.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús