User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-08-02

Presència de Déu

"Revela ta presència
que em mati la bellesa i vista teva
mira que el mal d'amor amb res no es pot guarir
si no és amb la figura i la presència"
Joan de la Creu

Llibertat

Quins són ara aquests impediments? Únicament des de la llibertat de fills és possible la pregària. Demano aquesta llibertat que només ell pot i sap donar.

Consciència

Com em trobo avui? Com estic amb Déu? Tinc alguna cosa per a agrair-li? Ho faig. Tinc alguna cosa per a lamentar? Li'n demano perdó.

Paraula de Déu

Mateu 14, 13-21

Quan Jesús va rebre la notícia de la mort de Joan Baptista, se n'anà d'allí en una barca tot sol cap a un lloc despoblat. Així que la gent ho va saber, el seguiren a peu des de les seves poblacions. Quan desembarcà, veié una gran gentada, se'n compadí i va curar els seus malalts.
Arribat el capvespre, els deixebles s'acostaren a dir-li:
- Aquest lloc és despoblat i ja s'ha fet tard. Acomiada la gent, i que vagin als pobles a comprar-se menjar.
Però Jesús els respongué:
- No cal que hi vagin. Doneu-los menjar vosaltres mateixos.
Ells li diuen:
- Aquí només tenim cinc pans i dos peixos.
Ell els digué:
- Porteu-me'ls aquí.
Llavors va manar que la gent s'assegués a l'herba, prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, digué la benedicció, partí els pans, els donà als seus deixebles, i ells els donaren a la gent. Tots en van menjar i quedaren saciats. Després van recollir els bocins de pa que havien sobrat i n'ompliren dotze cistelles. Els qui n'havien menjat eren uns cinc mil homes, a més de les dones i les criatures.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • El text de l’Evangeli d’avui és força il·lustrador per intentar penetrar a l’interior de la persona de Jesús i comprendre allò que el mou i remou per dintre.
  • En primer lloc aquesta capacitat de deixar-se colpir per la realitat que l’envolta: veié tanta gent com abandonada, dispersa, desorientada, abatuda, famolenca... que sentí per dintre "compassió".
  • En segon lloc, la capacitat de deixar que aquest colpiment treballi per dintre i esdevingui acció cap enfora: la compassió es transforma en acció compassiva. Mentre els deixebles es queden en el terreny de la "llàstima" i volen aviar aquella gentada, Jesús, mogut per dintre, dona un pas més, el pas de la compassió activa: els atén i els alimenta amb sobreabundància.
  • En tercer lloc, això ho fa "obrint els ulls cap al cel", és a dir, deixant-se colpir també per la mirada del Pare vers aquesta realitat i pel seu desig que l’aliment ompli tothom, que la seva misericòrdia arribi a tothom com a Bona Notícia.
  • Així, el gest de Jesús –expressió de la seva interioritat– ve a confirmar la veritat de les paraules que Sant Pau adreça a la comunitat dels cristians de Roma: res no ens podrà separar de l’amor que Déu ens té –i que en Jesús es manifesta amb plenitud– : ni les afliccions, ni les angúnies, ni la nuesa, ni les persecucions, ni la fam... Viure des d’aquesta convicció és el que va fent possible un altre món on els famolencs no siguin acomiadats sinó acollits.
  • Carles Marcet, sj

Conversa

Parlo amb Jesús sobre allò que durant la pregària m'ha commogut o interpel•lat.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús