User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-09-17

Presència de Déu

No hi ha res comparable amb la seva presència. És l'únic que m'omple i em dóna sentit. Vull aprendre a trobar-la en tot el que m'envolta. Vull aprendre a trobar-la ara i aquí. Ho demano perquè sé que és gràcia que només ell pot donar.

Llibertat

Demano a Déu gràcia i força per posar els meus desigs,
les meves intencions, els meus sentiments
al servei d'una vida plena i basada en l'amor

Consciència

M'adono, a poc a poc de la quantitat d'oportunitats que Déu posa cada dia en la meva vida per a poder estimar. Repasso amb agraïment les darreres hores.

Paraula de Déu

Lluc 7, 36-50

Un fariseu va invitar Jesús a menjar amb ell. Jesús entrà a casa del fariseu i es posà a taula. Hi havia al poble una dona que era una pecadora. Quan va saber que Jesús era a taula a casa del fariseu, hi anà amb una ampolleta d'alabastre plena de perfum i es quedà plorant als peus de Jesús, darrere d'ell. Li mullava els peus amb les llàgrimes, els hi eixugava amb els cabells, els hi besava i els hi ungia amb perfum. El fariseu que havia convidat Jesús, en veure això, pensà: "Si aquest fos profeta, sabria qui és aquesta dona que el toca i quina mena de vida porta: és una pecadora." Jesús li digué:
- Simó, t'haig de dir una cosa.
Ell li respongué:
- Digues, mestre.
- Dos homes devien diners a un prestador: l'un li devia cinc-cents denaris, i l'altre, cinquanta. Com que no tenien res per a pagar, els va perdonar el deute a tots dos. Quin d'ells et sembla que l'estimarà més?
Simó li contestà:
- Suposo que aquell a qui ha perdonat el deute més gran.
Jesús li diu:
- Has respost correctament.
Llavors es girà cap a la dona i digué a Simó:
- Veus aquesta dona? Quan he entrat a casa teva, tu no m'has donat aigua per a rentar-me els peus; ella, en canvi, me'ls ha rentat amb les llàgrimes i me'ls ha eixugat amb els cabells. Tu no m'has rebut amb un bes; ella, en canvi, d'ençà que he entrat, no ha parat de besar-me els peus. Tu no m'has ungit el cap amb oli; ella, en canvi, m'ha ungit els peus amb perfum. Així, doncs, t'asseguro que els seus molts pecats li han estat perdonats: per això ella estima molt. Aquell a qui poc és perdonat, estima poc.
Després digué a la dona:
- Els teus pecats et són perdonats.
Els qui eren a taula amb ell començaren a pensar: "Qui és aquest que fins i tot perdona pecats?"
Jesús digué encara a la dona:
- La teva fe t'ha salvat. Vés-te'n en pau.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Si ens trobéssim al dinar organitzat per aquest fariseu, davant l'acció de la dona pecadora probablement haguéssim sentit una mica de vergonya aliena per un acte tan humil de veneració cap a Jesús ...
  • El fariseu se sent ofès per aquesta demostració, i dubta: "Si aquest fos profeta reconeixeria el pecat quan el veu, i no es deixaria tocar per ella". Jesús sí reconeix el pecat, però en el fariseu, i es deixa tocar per l'amor de qui se sent redimida.
  • L'amor de Déu no condemna, sinó que perdona. Sentir-nos estimats per Déu ens habilita per reconèixer-nos necessitats de segones oportunitats, i ens impedeix llançar la primera (o la segona, o la tercera ...) pedra.
  • Manuel Hernández sj

Conversa

Diàleg amb Jesús, sense presses,  encomanant-li els dubtes i esperances pel curs que tot just comença.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús