User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-09-19

Presència de Déu

Sento l'escalf de Déu. El puc experimentar si m'aturo enmig de les preocupacions de la vida. Ell m'acompanya sempre.

Llibertat

Allibera'm Senyor de la mandra, de la peresa, de l'avorriment... Són enemics de l'ànima i els principals obstacles per a tot creixement espiritual

Consciència

Sabent que Déu m'estima de manera incondicional, sóc honest amb Ell i també amb mi mateix. Com han estat els darrers dies o les darreres hores? Com em sento en aquest moment?

Paraula de Déu

Lluc 8,4-15

Es reunia molta gent entorn de Jesús i hi acudien de totes les poblacions. Ell els digué, valent-se d'una paràbola:
--Un sembrador va sortir a sembrar la seva llavor. Tot sembrant, una part de les llavors va caure arran del camí i fou trepitjada, o bé els ocells se la van menjar. Una altra part va caure a la roca; però, quan la planta començava a créixer, es va assecar, perquè no tenia saó. Una altra part va caure entre els cards; els cards van créixer al mateix temps i l'ofegaren. Una altra part de les llavors va caure en terra bona, va créixer i va donar fruit fins al cent per u.
I, acabat de dir això, exclamà:
--Qui tingui orelles per a escoltar, que escolti.

Els seus deixebles li preguntaven què volia dir aquella paràbola. Ell respongué:
--A vosaltres, Déu us dóna a conèixer els designis secrets del seu Regne; als altres, en canvi, se'ls parla en paràboles, per tal que "mirin bé, però no hi vegin; escoltin, però no entenguin". La paràbola vol dir això:
»La llavor és la paraula de Déu. Els d'arran del camí són els qui l'escolten, però després ve el diable i s'enduu la paraula del seu cor perquè no creguin i no se salvin. Els de la llavor que cau a la roca són els qui escolten la paraula i l'acullen amb alegria, però no tenen cap arrel: creuen només per un moment, i a l'hora de la prova es fan enrere. La llavor que cau enmig dels cards són els qui escolten, però les preocupacions, les riqueses i els plaers de la vida els arrosseguen i acaben per ofegar-los, i no arriben a donar fruit madur. La llavor que cau en terra bona són els qui escolten la paraula amb un cor bo i generós, la retenen i amb perseverança arriben a donar fruit.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • El sembrador, les llavors i les diverses situacions de la terra. La meditació d’avui es podria centrar en les llavors. La finalitat de la paràbola i de l’ensenyament que comunica es centra sobre tot en la recepció de la Paraula, i intenta que el nostre camp, el nostre cor, estigui lliure i ben obert a la sembra.
  • Avui, si ajuda, meditem sobre les llavors, en acció de gràcies i petició.
  • En una mirada retrospectiva em pregunto quines llavors va sembrar el Senyor en el passat. Aquells moments, temps, persones, testimonis que van arribar al camp de la meva vida. Llavors grans – potser poques – llavors mitjanes, llavors menudes, que moltes vegades tenen un potencial de transformació notable; petites, sí, i carregades d’energia. Gràcies, Senyor, ajuda’m!!
  • En una mirada a l’actualitat em pregunto sobre les llavors de vida de seguiment de Jesús que em mouen, o que potser les deixo passar. Llavors de pregària, de servei, de compassió, de rectitud, de solidaritat. Gràcies, Senyor, ajuda’m!!
  • En una certa perspectiva de futur quines llavors demano al Sembrador, bon amic, no sols per a mi, també per als altres, per a la nostra església i la societat. Gràcies, Senyor, ajuda’ns.
  • Jesús Renau sj

Conversa

El parenostre és el millor diàleg que podem tenir amb Ell. Parenostre...

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús