User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-09-26

Presència de Déu

No és una presència purament externa. La seva presència m'ha acompanyat sempre, tot i que no sempre n'he sigut plenament conscient. M'aturo ara amb adoració i respecte, per escoltar la seva paraula

Llibertat

Vosaltres, germans, heu estat cridats a la llibertat. Però mireu que aquesta llibertat no sigui un pretext per a satisfer els desigs terrenals. Més aviat, per l'amor, feu-vos servents els uns dels altres (Ga 5,13).

Consciència

Uns pocs minuts al dia són suficients per a anar prenent consciència del que estic vivint. Dels sentiments que em confonen i em treuen la pau. Dels sentiments que em consolen i em fan feliç. No els amago en la pregària; deixo que aflorin perquè puguin ser il·luminats per la seva Paraula de Vida.

Paraula de Déu

Lluc 9, 43-45

Com que tothom s'admirava de tot el que feia, Jesús digué als seus deixebles:
- Graveu bé aquestes paraules dins vostre: el Fill de l'home ha de ser entregat en mans dels homes.
Però ells no entenien què volia dir. Els era amagat el significat d'aquestes paraules. I tenien por de fer-li preguntes sobre això.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • «... I no gosaven fer-li preguntes sobre això»... I s’entén! De vegades -pensem- més val no preguntar, per no complicar-se la vida. I, a més, tot veient els prodigis i miracles que Jesús feia, els deixebles es podien preguntar: com pot acabar d’aquesta manera -«entregat en mans dels homes»? No s’acaba d’entendre aquest contrast tan feridor! Només ens interessa l’èxit i el triomf; no el fracàs. Però l’amor no és cec, sinó lúcid. És un amor que discerneix. I preguntar, en aquest cas, hauria volgut dir: comprometre’s. Adonar-se del camí que hom vol emprendre per tal de seguir-lo més conscientment. A més, mentre feia miracles i prodigis, Jesús apareix com el Senyor, que pren la iniciativa i de Qui tothom depèn. «Entregat», en canvi, es troba en mans d’altri, que poden disposar d’Ell. En la tercera setmana dels Exercicis, dedicada a contemplar la passió, sant Ignasi ens demana el que estem disposats, no només a fer pel Crist, sinó a patir per Ell. I no es tracta, ni de bon tros, d’un patiment morbós. De fet, la pregunta es podria transformar en aquests termes: fins on estem disposats a acollir l’acció de Déu en nosaltres. O: demanar-nos, no el que estem disposats a fer nosaltres, sinó el que li deixem fer a Ell en nosaltres. Que l’Esperit ens ajudi a saber el que hem de fer -quan cal fer- i a acollir l’acció de Déu en nosaltres -quan sigui l’hora d’acollir.
  • Josep Giménez sj

Conversa

He escoltat la Paraula del Senyor i he estat una estona amb ell. Amb pau, confio a Jesús allò que ha ressonat en el meu interior.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús