User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-09-27

Presència de Déu

Faig lloc en el meu interior a la seva presència. Per això recullo els sentits i em preparo per a escoltar allò que el Senyor vol dir-me.

Llibertat

Poso nom a les meves cadenes. Es poden dir: por, riqueses, hàbits arrelats... Davant nostre no són res més que ídols amb peus de fang

Consciència

Em recordo a mi mateix que sóc en presència del Senyor. Ell és la meva força en moments de debilitat. És el meu consol en temps de tristesa.

Paraula de Déu

Mateu 21,28-32

Jesús va dir als grans sacerdots i als notables del poble: Què us en sembla? Un home tenia dos fills. Va anar a trobar el primer i li va dir:
- Fill, vés avui a treballar a la vinya.
Ell li va respondre:
- No hi vull anar.
Però després se'n penedí i va anar-hi. Aquell home anà a trobar el segon i li digué el mateix. Ell va respondre:
- De seguida, senyor.
Però no hi va anar.
Quin d'aquests dos va fer la voluntat del pare?
Li responen:
- El primer.
Jesús els diu:
- Us asseguro que els publicans i les prostitutes us passen al davant en el camí cap al Regne de Déu. Perquè vingué Joan per encaminar-vos a fer el que Déu vol, però no el vau creure. Els publicans i les prostitutes sí que el van creure; en canvi, vosaltres, ni després de veure això, no us heu penedit ni l'heu cregut.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • La preferència de Déu sols pot ser entesa per Déu mateix. A nosaltres ens pertoca acollir-la. No ens acabem d’empassar la preferència de Jesús pels publicans i prostitutes. Però és que la lògica de Jesús no és pas la nostra!
  • Avui l’Evangeli ens posa davant d’una situació ben típica de la nostra vida. Quants cops, de forma espontània, rebutgem fer el bé! Quants cops ens tanquem en els nostres esquemes i remuguem perquè no volem fer el que ens “pertoca”? Jesús lloa aquell fill que, tot i negar-se en un primer moment, finalment fa un cop de cap i compleix la voluntat del seu pare.
  • Això ens porta a recordar la frase popular, d’arrel ben evangèlica: “pels fruits els coneixereu”. Quins són els nostres fruits? Més enllà de les nostres reaccions espontànies i sovint fora de control, finalment, què és el que mobilitza el nostre cor i la nostra vida? Tant de bo sigui el Senyor!
  • Enric Puiggròs sj

Conversa

Conversa amb Jesús: Ensenya'm la font que et feia viure amb total fidelitat i llibertat amb el Pare.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús