User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-10-14

Presència de Déu

Lentament, vaig entrant en la serenor del silenci. Intento adonar-me de com Déu hi és present. Aquí i ara. En allò que faig, en les persones amb qui em trobo i en les situacions que visc diàriament. Com fer que aquesta presència sigui significativa per a mi?

 

Llibertat

La por de perdre diners, vida, salut... quan es converteix en l'únic horitzó acaba per assecar l'ànima. Demano el do de perdre aquesta por.

Consciència

Prenc consciència de les vegades que dic sí al Senyor amb la meva vida i també d'aquelles altres que em deixo portar per l'egoisme i el pecat

Paraula de Déu

Lluc 11,42-46

Jesús va dir:
»Ai de vosaltres, fariseus, que pagueu el delme de la menta, de la ruda i de qualsevol llegum, però deixeu de banda la justícia i l'amor de Déu! Havíeu de complir això, sense passar per alt allò altre.
»Ai de vosaltres, fariseus, que us agrada d'ocupar els primers seients a les sinagogues i que la gent us saludi a les places!
»Ai de vosaltres, que sou com sepulcres que no es veuen, i la gent, sense saber-ho, hi passa pel damunt!
Un mestre de la Llei li digué:
--Mestre, amb això que dius ens ofens també a nosaltres.
Jesús respongué:
--Ai de vosaltres també, mestres de la Llei, que feu portar a la gent càrregues insuportables, però vosaltres no les toqueu ni amb un sol dit!

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Criden l'atenció aquestes escenes on Jesús sembla perdre els estreps d'indignació, criticant durament algunes actituds dels fariseus.
 • A vegades sembla que tenim una imatge de Jesús molt hieràtica, molt mel·líflua, amb uns ullets sempre mirant al cel com els d'algunes escultures o imatges de sants...
 • Veure a Jesús parlant amb aquesta força ens sorprèn.
 • 1) Podem veure en aquestes dures paraules a un Jesús indignat per la hipocresia i pels que s'aprofiten dels altres sense cap empatia ni condescendència. Jesús s'indigna per la duresa de cor, i encara més per la injustícia i la insensibilitat.
 • Em puc preguntar quines coses d'avui en el nostre món també indignarien Jesús, què diria Jesús front aquestes coses...
 • 2) Podem veure també en aquestes paraules un Jesús apassionat, fortament apassionat perquè el nostre món s'acosti més al somni preciós de Déu... i amb tota la seva vehemència vol que reaccionem i que ens posem a remar a favor del Regne.
 • Em puc preguntar. avui, què em diria Jesús, potser fortament, perquè reaccioni i em posi en marxa de debò?
 • Llorenç Puig sj

Conversa

Converso amb Jesús, tot passejant per algun lloc o paratge que em sigui familiar (el parc de davant de casa, un bosc als afores del poble...). Li parlo amb franquesa de tot allò que m'amoïna i de tot allò que em fa feliç.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús