User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-10-19

Presència de Déu

M'ha acompanyat des de sempre, fins i tot des d'abans de néixer i existir. Ara em modela dia a dia a través de moltes mans. Em mira a través de molts ulls. Em somriu a través de molts rostres... Percebo la presència de Déu sobretot en els altres.

Llibertat

Potser la màxima llibertat és oferir als altres i a Déu el que un té: vida, memòria, enteniment, voluntat... Demano poder arribar un dia a aquesta llibertat.

Consciència

Prenc consciència de la poca atenció per les persones que m'envolten (amics, familiars, companys de feina ..) en demano perdó. Prenc consciència també del bé que actueu en mi i en els altres

Paraula de Déu

Lluc 12,13-21

Un d'entre la gent digué a Jesús:

- Mestre, ordena al meu germà que es parteixi amb mi l'herència.
Ell li respongué:
- Home, ¿qui m'ha manat que fos jutge o mediador entre vosaltres?
Llavors digué a la gent:
- Estigueu alerta, guardeu-vos de tota ambició de riquesa, perquè, ni que nedi en l'abundància, la vida d'un home no prové pas dels seus béns.
I els explicà una paràbola:
- A un home ric, la terra li va donar molt. Ell pensava: "Què faré, si no tinc on guardar la meva collita?" I es va dir: "Ja ho sé, què faré: tiraré a terra els meus graners, en construiré de més grans, hi guardaré tot el meu gra i els meus béns, i em diré a mi mateix: Tens molts béns en reserva per a molts anys; reposa, menja, beu i diverteix-te." Però Déu li digué: "Insensat! Aquesta mateixa nit et reclamaran la vida, i tot això que has acumulat, de qui serà?" Així passa amb el qui reuneix tresors per a ell mateix i no es fa ric davant de Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • “Guardeu-vos de tota ambició de posseir riqueses” –ens adverteix Jesús. No per tenir molt serem més (ens ho recordava Erich Fromm en la seva obra “Tenir o ésser”). L’ambició de riqueses –més encara, la riquesa mateixa- ens esclavitza, ens treu llibertat. I és la llibertat la que ens fa ésser i la que ens regala futur. A l’home ric de la paràbola el fet de tenir molt no li va garantir, ni de bon tros, gaudir de molts anys de vida... A més d’esclavitzar-nos i de treure’ns llibertat, l’ambició de riquesa –la riquesa mateixa- ens fa insolidaris. I nosaltres no som illes que puguin desentendre’s els uns dels altres, tot preguntant-se, com Caín: és que potser sóc el guardià del meu germà? I tant que ho som! Ara bé, l’ambició de riquesa fa que visquem tancats en nosaltres mateixos i preocupats només per les nostres coses. Encegats per una mena de “sálvese quien pueda”, hem bastit un món en el qual els rics són cada vegada més rics, a costa dels pobres, que són cada vegada més pobres. Un món en el qual –com denunciava el papa Francesc- és més important la caiguda de dos punts en la borsa que la mort d’una persona gran que no té un sostre en el qual pugui aixoplugar-se. Ja és ben cert que hi ha “una economia que mata”. Avui, la Paraula ens recorda que el Déu que ens va anunciar Jesús és “ric en amor” (Efesis) i que, si de riquesa es tracta, aquesta, la de l’amor, és la que ens cal cercar per damunt de tot.
  • Josep Giménez sj

Conversa

Comento a Jesús amb franquesa aquelles llums i aquells temors que m'han sorgit en la pregària (algunes, si les considero importants, les puc anotar per a tenir-les presents en un altre moment). Acabo com sempre donant-li gràcies.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús