User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-10-21

Presència de Déu

En moltes cultures, quan hom entra en presència de Déu s'ajuda d'algun signe: descalçar-se, agenollar-se, obrir els braços, pronunciar en veu baixa una frase. Busco aquell signe que més m'ajudi a expressar que em poso a la seva presència.

Llibertat

Demano la gràcia de poder dirigir tota la meva vida cap a ell. De deixar que ell, en qui crec i a qui estimo, recreï i doni força a tot el que jo sóc.

Consciència

Prenc consciència de tots els béns rebuts de formes tan diverses: somriures, gestos, paraules... En reconec la font i en dono gràcies, tot disposant-me a llegir la seva Paraula

Paraula de Déu

Lluc 12,39-48

Jesús va dir als seus deixebles:
»Prou que ho compreneu: si l'amo de la casa hagués sabut a quina hora de la nit havia de venir el lladre, no hauria permès que li entressin a casa. Estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada.
Aleshores Pere li digué:
--Senyor, ¿dius aquesta paràbola per a nosaltres o bé per a tothom?
El Senyor continuà:
--¿Qui és l'administrador fidel i assenyat a qui l'amo confiarà els seus servents perquè els doni al temps degut l'aliment que els pertoca? Feliç aquell servent que l'amo, quan arriba, troba que ho fa així! Us asseguro amb tota veritat que li confiarà tots els seus béns. Però si aquell servent es deia: "El meu amo tarda a venir", i començava a pegar als criats i a les criades, a menjar, a beure i a embriagar-se, vindrà l'amo el dia que menys s'ho espera i a l'hora que ell no sap; el castigarà i li farà compartir la sort dels infidels.
»El servent que, coneixent la voluntat del seu amo, no ha preparat o no ha fet allò que l'amo volia, rebrà molts assots. En canvi, el qui, sense conèixer-la, s'ha fet mereixedor d'un càstig, rebrà menys assots. Déu demanarà molt d'aquells a qui ha donat molt, reclamarà més d'aquells a qui ha confiat més.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • La nostra casa és el món. El Senyor l’ha anat preparant amb afecte, posant els arbres, els ocells, el sol i les estrelles. I després ens l’ha ofert com el seu més gran regal: la nostra llar. Tota la creació em parla d’aquest amor tendre i fort a la vegada.
 • En una llar, tots el qui hi habiten, en són responsables. Tots som responsables del nostra món. Hem d’administrar-lo correctament i pel bé de tots per correspondre a l’amor del Senyor. Podem dominar la creació i fer-la més amable, o deixar-nos portar per l’ambició i explotar-la fins a la destrucció.
 • Una llar pot ser un cel o un infern. Podem fer que hi regni la pau i l’estimació o la gelosia i l’enemistat. Tot depèn de la nostra actitud.
 • Si cerco poder, benestar i glòria, tots els homes i dones es converteixen en competidors i enemics. Així s’armen els inferns.
 • Si patim els uns pels altres, si som agents de pau i justícia, tots els homes i dones es converteix en germans. Així es construeix el Regne del cel en la terra.
 • Recordem: no som amos, som administradors. Siguem dignes de la confiança que Déu ens ha fet al confiar-nos la creació i tinguem bona cura dels nostres germans.
 • Ramon Ribas sj

Conversa

Estic al costat de Jesús, no em calen grans paraules ni discursos. Simplement estar amb ell, demanar el do de sentir la seva companyia per aquests camins de la vida

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús