User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-11-23

Presència de Déu

En moltes cultures, quan hom entra en presència de Déu s'ajuda d'algun signe: descalçar-se, agenollar-se, obrir els braços, pronunciar en veu baixa una frase. Busco aquell signe que més m'ajudi a expressar que em poso a la seva presència.

Llibertat

Molt sovint, massa sovint, la meva llibertat es veu condicionada per les pors i les expectatives sobre allò que "hauria de ser". La inèrcia i la rutina em lliguen i em veig incapacitat per a una autèntica llibertat. Demano al Senyor la llibertat profunda que em faci reconèixer i explorar les moltes possibilitats que m'ofereix

Consciència

«Pregar és entrar en aquesta Presència de Jesús, deixar que ell neixi en mi. Per la litúrgia em sento encaminada vers la pregària silenciosa, contemplativa, enmig de la jornada en el treball, les relacions, les coses, jo mateixa» (C. Kauffmann).

Paraula de Déu

Lluc 21,1-4

Jesús alçà la vista i veié gent rica que tirava les seves ofrenes a la sala del tresor. Va veure també una viuda molt pobra que hi tirava dues petites monedes de coure, i digué:
- Us asseguro amb tota veritat que aquesta viuda pobra ha tirat més que tots els altres. Tots aquests han donat el que els sobrava; ella, en canvi, ha donat el que necessitava, tot el que tenia per a viure.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Ens endinsem en la preparació immediata de l’Advent. En aquesta darrera setmana, les lectures accentuen el final dels temps, com un moment privilegiat on convé preparar-se pel que vindrà: Déu. No hi ha temps per perdre.
  • En aquest context, la situació relatada a l’Evangeli s’omple de significació: no sols és una dona que, proporcionalment, dóna tot el que té. És que, donat que som al final dels temps, qualsevol mitjà, per bo que sigui, és secundari comparat amb Déu mateix. I és especialment potent aquesta imatge dels diners, com allò que, avui dia, mou totes les persones. Fins i tot, mou les passions. Allò que és més nuclear en la vida de moltes persones, ara és no-res. És la capacitat de no posar el valor en allò que no toca: per això que aquesta vídua ha entès la dinàmica de l’Evangeli: no és temps per posar l’esperança en res més que no sigui el Senyor.
  • Podem demanar que la presència de Déu ompli el nostre cor de tal manera que puguem viure Déu com a principi i fonament de la nostra vida.
  • Enric Puiggròs sj

Conversa

Com un amic amb un altre obro el cor a Jesús amb confiança.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús