User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-01-14

Presència de Déu

«Senyor de l'eternitat, sabem que el nostre temps s'encalma a la teva presència. Creiem que no es perd ni un sol instant de dolor o d'espera, d'alegria o de fatiga. Altrament, nosaltres mateixos ens esvairíem amb els moments que passen» (Lluís Espinal).

Llibertat

«Déu té la iniciativa sempre. La pregària és entrar en l'àmbit d'una crida d'amor. Amb el temps, la certesa es transforma en un anar vers la veu. Creix la responsabilitat. La iniciativa de Déu crea la llibertat de la resposta amorosa» (C. Kauffmann).

Consciència

Recordo allò que he viscut les darreres hores o els últimes dies. M'adono de la quantitat de «coses» que han passat. Sentiments, esdeveniments, converses... omplen la meva vida i l'enriqueixen. En dono gràcies.

Paraula de Déu

Marc 1, 40-45

Un leprós vingué a trobar Jesús i, agenollat, li suplicava:
- Si vols, em pots purificar.
Jesús, compadit, va estendre la mà, el tocà i li digué:
- Ho vull, queda pur.
A l'instant li desaparegué la lepra i quedà pur. Tot seguit Jesús el va fer marxar, després d'advertir-lo severament. Li digué:
- Vigila de no dir res a ningú. Vés a fer-te examinar pel sacerdot i ofereix per la teva purificació el que va ordenar Moisès: això els servirà de prova.
Però ell, així que se n'anà, començà de pregonar la nova i escampar-la pertot arreu, de manera que Jesús ja no podia entrar obertament en cap població, sinó que es quedava a fora, en llocs despoblats. Però la gent venia a trobar-lo de tot arreu.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • JESÚS NO FUIG DE L’EMPESTAT
  • Potser l’anècdota que recull aquest text ens parla d’un Jesús que, trencant lleis religioses, convencionalismes socials, fàstics..., s’acosta al leprós. La lepra era «impure¬sa», excloïa de la societat en una marginació absoluta, feia perdre els drets de ciutadania i els drets religiosos. Al mateix temps, entrar en contacte amb un leprós comportava quedar impur.
  • Per l’Antic Testament la guarició de la lepra era un signe clar de l’arribada del Regne. L’evangeli, la Bona Notícia, trenca d’arrel la pitjor de les marginacions. Jesús col·loca l’amor per damunt de les lleis religioses, socials, morals...
  • Ell mateix queda trasbalsat i mogut a tocar el malalt més enllà dels preceptes. I, com si es trenqués un encanteri absurd, l’impur queda net. Jesús ha travessat la barrera entre puresa i impuresa i s’ha col·locat a l’altra banda, convidant-nos a fer el mateix i a destruir tota frontera de deshumanització.
  • El «trasbals» és també una virtut cristiana. Avui en dia hi ha moltes noves lepres fruit de degeneracions físiques i morals que fan «impur» i marginen sense remei. El cristià ha d’estar en la causa del seu Mestre. Així és troba amb el Misteri de Déu...!
  • Francesc Riera i Figueras, sj.

Conversa

Comento a Jesús amb franquesa aquelles llums i aquells temors que m'han sorgit en la pregària (algunes, si les considero importants, les puc anotar per a tenir-les presents en un altre moment). Acabo com sempre donant-li gràcies.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús