User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-01-15

Presència de Déu

Sento l'escalf de Déu. El puc experimentar si m'aturo enmig de les preocupacions de la vida. Ell m'acompanya sempre.

Llibertat

Potser els pensaments i les distraccions de totes les coses per fer em vindran ara al cap. Les deixo de banda i hi prenc distància. L'estona justa per a adonar-me d'allò que és realment important

Consciència

Prenc consciència de quan i com he estimat les últimes hores, els últims dies i les últimes setmanes. I és que per al cristià, com deia sant Joan de la Creu, "estimar és l'únic exercici".

Paraula de Déu

Marc 2, 1-12

Jesús entrà novament a Cafarnaüm. Va córrer la veu que era a casa, i s'hi aplegà tanta gent que no cabien ni davant la porta. Ell els anunciava la paraula. Llavors vingueren uns homes a dur-li un paralític. El portaven entre quatre. Veient que amb tanta gent no podien dur-lo fins a Jesús, van fer un forat al sostre sobre l'indret on ell era i van baixar la llitera on jeia el paralític. Jesús, en veure la fe d'aquella gent, diu al paralític:
- Fill, et són perdonats els pecats.
Hi havia allà asseguts uns mestres de la Llei que pensaven: Com és que aquest parla així? Això és una blasfèmia! Qui pot perdonar els pecats sinó Déu?
A l'instant, Jesús s'adonà que pensaven així i els digué:
- Per què penseu això dins vostre? Què és més fàcil, dir al paralític: "Et són perdonats els pecats", o bé dir-li: "Aixeca't, pren la llitera i camina"? Doncs ara sabreu que el Fill de l'home té el poder de perdonar els pecats aquí a la terra.
Llavors diu al paralític:
- T'ho mano, aixeca't, pren la llitera i vés-te'n a casa.
Ell s'aixecà, prengué immediatament la llitera i va sortir a la vista de tothom. Tots quedaren sorpresos i donaven glòria a Déu. Deien:
- No havíem vist mai res de semblant.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • QUE EL TEU PECAT NO ET PARALITZI...!
 • Des de Jesús, el pecat ja no paralitza. Veritablement ha arribat el Crist que allibera fins el més profund.
 • Jesús proclama davant el paralític que Déu és més gran que el seu pecat, que el pecat ja no li pesa i que pot aixecar-se de la llitera... i carregar-la. Això sí que és «evangeli» (bona nova)!
 • Però els lletrats han estudiat i ensenyat que només Déu pot perdonar el pecat. I van intuint que aquest estil acabarà amb el Temple sagrat de Déu i els seus sacrificis pel pecat. En el seu cor declaren Jesús blasfem; ells que són l’autoritat neguen tota autoritat a Jesús.
 • Jesús no només reconcilia el cor del pecador, sinó que veu el cor dels escribes: en el relat van apareixent dues maneres de situar-se davant Déu que esdevenen irreconciliables.
 • El text és una confessió de fe de la comunitat que veu en el Crist la nova i definitiva reconciliació que Déu ens ha regalat. Nosaltres, amb Marc, ens entusiasmem amb aquest home, i lloem Déu com fan els personatges del relat: «Mai de la vida no havíem vist una cosa com aquesta».
 • S’està predicant una «bona nova» impensable: ja no hi ha motiu perquè siguem esclaus del passat. Des de Jesús, podem carregar la llitera i caminar, ens podem acollir del tot a la misericòrdia divina.
 • Francesc Riera i Figueras, sj.

Conversa

Comento a Jesús amb franquesa aquelles llums i aquells temors que m'han sorgit en la pregària (algunes, si les considero importants, les puc anotar per a tenir-les presents en un altre moment). Acabo com sempre donant-li gràcies.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús