User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-01-16

Presència de Déu

Durant uns moments, contemplo amb gratitud, la discreta presència de Déu en totes les coses; donant vida a les plantes; donant capacitat de sentir als animals i finalment, fent de mi temple del seu Esperit

Llibertat

Demano tenir els mateixos sentiments, realitzar els mateixos actes, tenir la mateixa mirada que el Fill de Déu. He de demanar aquest do; només Déu el concedeix.

Consciència

Estic fet de sentiments, emocions, desigs, dubtes, preocupacions... Examino quins són els sentiments que m'han acompanyat durant l'últim dia. Examinant-los no em deixo ofegar per ells, sinó que els dono el veritable valor que tenen.

Paraula de Déu

Marc 2,13-17

Jesús tornà a sortir cap a la vora del llac. Tothom venia a trobar-lo i ell els ensenyava. Tot passant, veié Leví, fill d'Alfeu, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué:
- Segueix-me.
Ell s'aixecà i el va seguir.
Després es posà a taula a casa d'ell, i molts publicans i altres pecadors es posaren també a taula amb Jesús i els seus deixebles; eren molts els qui el seguien. Llavors, quan els mestres de la Llei del grup dels fariseus veieren que Jesús menjava amb els pecadors i els publicans, digueren als deixebles:
- Com és que menja amb els publicans i els pecadors?
Jesús ho va sentir i els digué:
- El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • ”No he vingut a cridar els justos sinó els pecadors”. Aquesta frase indigna els fariseus i mestres de la Llei d’ahir i d’avui. A mi no m’indigna, m’allibera! ...Potser, doncs, Jesús ha vingut a cridar-me a mi!!??
 • M’agrada que Jesús segui a taula amb els pecadors? Que es trobi a gust amb ells? Com en família? Compartir taula, per a un jueu, significa profunda comunió i compromís entre els comensals tot posant a Déu, que és qui proporciona el do de l’aliment, com a testimoni d’aquesta comú-unió.
 • Què difícil és estar en sintonia amorosa amb el pecador, com Jesús, i radicalment en contra del pecat, com Jesús.
 • Jo, per tendència, rebutjo el pecador, em fa nosa com a persona, el margino... Però el meu racó fosc, el meu interior profund, es troba a gust amb el pecat.
 • Potser el meu i el nostre pecat és, sobretot, no acollir ni sintonitzar amb el pecador, amb “el malalt que necessita de metge”.
 • Ens fan nosa aquestes tals persones. I ens escandalitzen els qui, en nom de Déu, se’ls hi apropen, els acullen i els estimen.
 • Demanem-li al Senyor el do de la sintonia amb ell i amb els seus, el do de la conversió.
 • Xavier Rodríguez sj

Conversa

Després d'allò contemplat i meditat, li obro el cor amb amor i franquesa.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús