User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-02-22

Presència de Déu

Faig lloc en el meu interior a la seva presència. Per això recullo els sentits i em preparo per a escoltar allò que el Senyor vol dir-me.

Llibertat

És possible que en aquests moments hi hagi alguna cosa que no em deixa ser plenament lliure. Hi penso, però no la poso com a excusa de res: la força del seu Esperit pot més que totes les cadenes. Demano confiar-hi.

Consciència

Prenc consciència d'aquells moments en què m'has donat, Senyor, el do de la consolació. La memòria és part fonamental de la nostra experiència de Déu.

Paraula de Déu

Mateu 16,13-19

Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Filip, i preguntava als seus deixebles:
--Qui diu la gent que és el Fill de l'home?
Ells respongueren:
--Uns diuen que és Joan Baptista; d'altres, Elies; d'altres, Jeremies o algun dels profetes.
Ell els pregunta:
--I vosaltres, qui dieu que sóc?
Simó Pere li respongué:
--Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu.
Llavors Jesús li va dir:
--Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t'ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Des del segle IV se celebra a Roma aquesta festa per significar que l’Església és edificada sobre l’apòstol. Sempre que penso en Pere em venen a la memòria els esdeveniments del vespre del dijous sant (Lc 22,31 ss). Després de sopar Jesús anuncia que Pere i els demés deixebles negaran que el coneixen; Pere no ho admet i diu que està disposat a anar amb ell a la presó i a la mort. Però Jesús li diu: “T’ho asseguro Pere, avui no cantarà el gall que no hagis negat tres vegades que em coneixes”. I així va ser: al cap d’un parell d’hores Pere és al pati del Gran Sacerdot i a la primera noieta que passa i li parla de Jesús li diu que no el coneix de res. I encara un parell de cops més. Llavors passa Jesús lligat de mans i es gira per mirar Pere. Jo no sé com va ser aquella mirada: no va ser condemnatòria; jo crec que va ser profundament comprensiva i molt trista en veure que el seu amic es posava a plorar, amb un plor amarg que va recordar tota la seva vida.
  • Però aleshores va recordar que feia una estona, a l’hora de sopar el Mestre li havia dit: “quan et penedeixis, enforteix els teus germans”. Ara comença a entendre: ell és pecador com els altres; s’ha penedit i ja no tornarà a dir més: “encara que ells sí...jo no”. Ara els podrà ajudar en la fe dient-los que, malgrat tota la seva petitesa, el Senyor els segueix estimant, perquè ell ho ha experimentat. La mirada de Jesús ha transformat el Simó de la barca del llac de Galilea, en Cefes, la Pedra sobre la que el Senyor edificarà la seva Església. I la fortalesa d’aquesta Pedra ve de que es recolza en la Pedra angular que és el Crist.
  • La fe de Pere i la dels apòstols i la de tots els seguidors de Jesús al llarg de la història, és la que farà que l’Església sigui una llar d’acollida de tota persona de bona voluntat, on hi trobaran l’autèntica esperança que neix de l’abraçada del Pare bo del cel que està desitjant la nostra arribada, l’arribada dels seus fills estimats.
  • Lluís Victori sj

Conversa

Comento a Jesús amb franquesa aquelles llums i aquells temors que m'han sorgit en la pregària (algunes, si les considero importants, les puc anotar per a tenir-les presents en un altre moment). Acabo com sempre donant-li gràcies.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús