User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-04-11

Presència de Déu

Durant uns moments fixo l'atenció en la meva respiració. És el ritme de la vida que m'acompanya d'una manera discreta però incessant. Quan m'aturo és quan en prenc consciència. Amb Déu em passa una cosa semblant. Només aturant-me, ni que sigui un moment, puc percebre la seva presència discreta i incessant que em dóna la Vida.

Llibertat

La rutina de la vida de cada dia em pot fer oblidar que estic fet per a la llibertat. El Senyor m'ho recorda i em crida a viure menys pendent del temps, de l'opinió dels altres, menys pendent de mi mateix.

Consciència

Prenc consciència de tots els béns rebuts de formes tan diverses: somriures, gestos, paraules... En reconec la font i en dono gràcies, tot disposant-me a llegir la seva Paraula

Paraula de Déu

Joan 20, 19-31
Al capvespre d'aquell mateix dia, que era diumenge, els deixebles, per por dels jueus, tenien tancades les portes del lloc on es trobaven. Jesús va arribar, es posà al mig i els digué:
-Pau a vosaltres.
Dit això, els va mostrar les mans i el costat. Els deixebles s'alegraren de veure el Senyor.Ell els tornà a dir:
-Pau a vosaltres. Com el Pare m'ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres.
Llavors va alenar damunt d'ells i els digué:
-Rebeu l'Esperit Sant. A qui perdonareu els pecats, li quedaran perdonats; a qui no els perdoneu, li quedaran sense perdó.
Quan vingué Jesús, Tomàs, un dels Dotze, l'anomenat Bessó, no era allà amb els altres deixebles.Ells li van dir:
-Hem vist el Senyor.
Però ell els contestà:
-Si no li veig a les mans la marca dels claus, si no fico el dit a la ferida dels claus i no li poso la mà dins el costat, jo no creuré pas!
Al cap de vuit dies, els deixebles es trobaven altra vegada en aquell mateix lloc, i Tomàs també hi era. Estant tancades les portes, Jesús va arribar, es posà al mig i els digué:
-Pau a vosaltres.
Després diu a Tomàs:
-Porta el dit aquí i mira'm les mans; porta la mà i posa-me-la dins el costat. No siguis incrèdul, sigues creient.
Tomàs li va respondre:
-Senyor meu i Déu meu!
Jesús li diu:
-Perquè m'has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist!

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Després de la foscor ve l’albada. La llum ens permet veure de nou. L’angoixa, les pors, es poden superar si deixem entrar dins nostre la força de l’Esperit.
 • Això narren les escriptures que va passar aquella matinada de diumenge. El Mestre va transmetre el seu alè a aquells deixebles i, en aquest gest, es van renovar les ganes de viure. Aquesta nova vida rebuda, aquest canvi de mentalitat i l'exhortació de ser enviats a comunicar la Bona Nova és el que fa que surti d'ells aquella nova energia.
 • La Pasqua ens convida a fer de cada dia un dia nou. "Sabem que hem passat de la mort a la vida perquè estimem als nostres germans" (Cf 1Jn 3, 14). La història de la fe cristiana és, per tant, la història d'una experiència que es transmet i es contagia de generació en generació.
 • Hem reviscut una nova Pasqua. Aquests dies de compartir vivències ens permeten alguna cosa importantíssima per al creixement de la nostra fe. La veritable fe està basada en experiències personals i comunitàries. Si no hi ha vivència i només hi ha doctrina, la creença es torna insulsa, no té contingut que afecti el cor. És una fe adormida, sense metxa ni espurna per a ser encesa.
 • Compartir aquests dies la fe en Jesús és, senzillament, afavorir l'experiència que van viure aquells deixebles. Aquells primers seguidors van viure la trobada amb Crist des del seu propi món i des dels seus propis problemes i contradiccions.
 • Nosaltres, què "creiem sense haver vist", hem de viure la nostra pròpia experiència en el món actual, enmig de la conflictivitat i la desesperança en què es mou avui una part de la humanitat.
 • La vivència pasqual ens pot servir per reafirmar la doble experiència mística que va viure Jesús. L'experiència de la filiació, sentir-nos fills: << Tu ets el meu fill estimat; en tu m'he complagut >> (Mc 1,11); i l'experiència de sentir-se enviat a comunicar la gràcia, la Bona Nova a tots els homes i dones i, especialment, als més pobres i humiliats. "Com el Pare m'ha enviat també jo us envio a vosaltres."
 • Emili Reimat

Conversa

M'imagino Jesús davant meu i parlo amb ell com un amic ho fa amb un altre amic. Obrint-li el cor, li comunico tot allò que porto dins.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús