User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-04-12

Presència de Déu

Aquí em tens, Senyor.
Davant teu no em valen ni els càrrecs ni els títols, ni la gran quantitat de béns amb els quals em protegeixo. Només vull passar una estona al teu costat.

Llibertat

Per a, més enllà d'ideologies i opinions diferents, fer una opció fonamental per l'Evangeli de Jesús. No és qüestió de voluntat sinó d'un do a demanar

Consciència

Prenc consciència de la bondat de Déu desplegada en la meva vida en mil detalls. També de les meves petites infidelitats que no em deixen viure amb plenitud humana

Paraula de Déu

Joan 3,1-8

Hi havia un dels fariseus que es deia Nicodem. Era un dirigent dels jueus. Aquest home va anar de nit a trobar Jesús i li digué:
--Rabí, sabem que ets un mestre enviat per Déu, perquè ningú no podria fer aquests senyals prodigiosos que tu fas si Déu no estigués amb ell.
Jesús li respongué:
--T'ho ben asseguro: ningú no pot veure el Regne de Déu si no neix de dalt.
Li diu Nicodem:
--Com pot néixer un home que ja és vell? És que pot entrar altra vegada a les entranyes de la mare i tornar a néixer?
Jesús respongué:
--T'ho ben asseguro: ningú no pot entrar al Regne de Déu si no neix de l'aigua i de l'Esperit. De la carn en neix carn, de l'Esperit en neix Esperit. No t'estranyis que t'hagi dit: "Cal que nasqueu de dalt." El vent bufa allà on vol; en sents la remor, però no saps d'on ve ni on va. Així mateix passa amb el qui neix de l'Esperit.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Aquest fragment evangèlic porta implícit una mena d'alfabet o codi genètic. Podem fer avui un exercici de contemplació i mirar de desxifrar -mitjançant aquest diàleg de Nicodem amb Jesús- com es produeix l'aproximació de qui busca i troba el testimoni que el posa en camí.
 • El diàleg entre Jesús i Nicodem neix d’allò que remou a Nicodem per dins: és la RECERCA de sentit. Nicodem sent atracció per les paraules del Mestre i surt de nit a la seva trobada.
 • Hi ha un RECONEIXEMENT. Nicodem, expert en la llei jueva i membre del Sanedrí, ha reconegut una persona que es relaciona d'una manera privilegiada amb Déu, una persona que l'atrau, de la qual ha sentit parlar, però a qui no "coneix". Vol trobar-se amb ell i, a través d'ell, reconèixer Déu. Està a la recerca de Déu.
 • El Mestre, el TESTIMONI li ofereix una invitació a mirar endins, a escoltar l'interior, allò "nou" que habita en la persona. "Néixer de dalt". “L’alt" és la crida a descobrir allò que la persona porta dins que que el fa posar-se dempeus, obrir-se a "alguna cosa més" que està en tota persona, però que no tota persona reconeix.
 • "Néixer de dalt" és una expressió singular. Es refereix al do de la fe. No resulta fàcil comprendre. CAL NÉIXER DE NOU de l’aigua i de l'Esperit.
 • "Néixer de l'aigua i de l'Esperit" és una referència al baptisme. L'aigua neteja. Jesús ens convida a "aclarir" el nostre interior, a alliberar-lo del que ens lliga, de deixar de viure de les aparences, ...
 • "El vent bufa on vol, en sents la remor, però no saps d'on ve ni on va. Així mateix passa amb qui neix de l'Esperit". L'Esperit de Jesús ens diu: tu has estat conduït per l'Esperit, has iniciat una recerca que no saps a on et portarà ni a on has d’arribar, no coneixes el teu destí, però tens una veu interior, una intuïció. És una força ... És l’Esperit, qui et desperta la recerca, qui et mobilitza, qui t’aclareix, qui determina ... qui et fa "néixer de nou".
 • Emili Reimat

Conversa

M'imagino Jesús davant meu i parlo amb ell com un amic ho fa amb un altre amic. Obrint-li el cor, li comunico tot allò que porto dins.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús