User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-05-01

Presència de Déu

La teva presència és especialment densa i sensible en tota realitat de necessitat i patiment. Defugir o ignorar aquestes realitats és privar-me també de la teva presència.

Llibertat

Si Déu em volgués parlar a través de la vida, estaria al cas? Si Ell volgués asserenar-me o interpel•lar-me, me n'adonaria? Ara que espero amb anhel la seva arribada, demano la gràcia de ser més lliure de les pròpies preocupacions i més obert a la seva Paraula.

Consciència

Estic fet de sentiments, emocions, desigs, dubtes, preocupacions... Examino quins són els sentiments que m'han acompanyat durant l'últim dia. Examinant-los no em deixo ofegar per ells, sinó que els dono el veritable valor que tenen.

Paraula de Déu

Mateu 13,54-58

Jesús va arribar a Natzaret, el seu poble, i instruïa la gent a la sinagoga. Ells se n'estranyaven i deien:
--D'on li vénen, aquesta saviesa i aquests miracles que fa? ¿No és el fill del fuster? La seva mare, ¿no és aquella que es diu Maria? Els seus germans, ¿no es diuen Jaume, Josep, Simó i Judes? I les seves germanes, ¿no viuen totes entre nosaltres? D'on li ve, tot això?
I no eren capaços d'acceptar-lo. Jesús els digué:
--Un profeta només és menyspreat al seu poble i a casa seva.
I no va fer allí gaires miracles, perquè ells no tenien fe.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Per aquelles estranyes paradoxes de què és plena la nostra vida, nosaltres cerquem Déu. Però, tanmateix, quan Ell s’apropa a nosaltres, no el sabem reconèixer i ens n’allunyem. “En aquell temps Jesús arriba a Natzaret, el seu poble”. Però la gent del seu poble n’estava ben estranyada, de la seva saviesa i del seu poder d’obrar miracles. No només se n’estranyava –això encara fóra bo: l’estranyesa, en efecte, pot ser l’inici de la saviesa. El que de fet passava és que la gent del seu poble se n’escandalitzava. El rebutjava. I Jesús no va fer cap miracle per la seva manca de fe. No hi ha res que sigui capaç d’inutilitzar –per dir-ho d’alguna manera- l’acció de Déu com la manca de fe, aquesta displicent autosuficiència de qui es creu que ho sap tot... sense saber res. “Ha vingut a casa seva i els seus no l’han acollit”. El tenien massa “apamat”... massa conegut... a Ell i a la seva parentela. Tant de bo que l’Esperit ens fes el do de saber trobar Déu en totes les coses –fins i tot, en les de cada dia- i totes les coses en Ell! I tant de bo, sobretot, que El sapiguem cercar i trobar en els més petits i en els més pobres... a Ell que ens va dir: “tot el que heu fet, o deixat de fer, a un d’aquests, per petit que fos, m’ho heu fet, o deixat de fer, a Mi”
  • Josep Giménez sj

Conversa

M'imagino Jesús davant meu i parlo amb ell com un amic ho fa amb un altre amic. Obrint-li el cor, li comunico tot allò que porto dins.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús