User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-05-03

Presència de Déu

Allò que hi ha en el meu cor és el que guia tota la meva conducta. Medito sobre la constant presència de Déu. El seu gran amor i fidelitat enmig de tantes presències que m'allunyen d'ell.

Llibertat

Intento allunyar per uns moments problemes i preocupacions que em treuen la pau. Poso en les seves mans aquestes preocupacions i deixo només espai a la pregària.

Consciència

Prenc consciència d'allò que ha estat la meva vida en les darreres hores. La gent que m'he trobat, els sentiments que m'han mogut. També dels meus silencis i les meves omissions. En prenc consciència en una atmosfera d'agraïment i desig de reconciliació.

Paraula de Déu

Joan 14,6-14

Jesús va dir a Tomàs:
--Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi. Si m'heu conegut a mi, també coneixereu el meu Pare. I des d'ara ja el coneixeu i l'heu vist.
Li diu Felip:
--Senyor, mostra'ns el Pare, i no ens cal res més.
Jesús li respon:
--Felip, fa tant de temps que estic amb vosaltres, i encara no em coneixes? Qui m'ha vist a mi ha vist el Pare. Com pots dir que us mostri el Pare? ¿No creus que jo estic en el Pare i el Pare està en mi? Les paraules que jo us dic, no les dic pel meu compte. És el Pare qui, estant en mi, fa les seves obres. Creieu-me: jo estic en el Pare i el Pare està en mi; i, si més no, creieu per aquestes obres. Us ho ben asseguro: qui creu en mi, també farà les obres que jo faig, i encara en farà de més grans, perquè jo me'n vaig al Pare. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, jo ho faré; així el Pare serà glorificat en el Fill. Sempre que demaneu alguna cosa en nom meu, jo la faré.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L’evangeli d’avui, que evoca la petició de Felip a Jesús ens porta a una de les afirmacions més pregones de l’evangeli de Joan: “el qui m’ha vist a mi, ha vist el Pare”. Estem en el moll de l’os del missatge de Jn. Jesús és qui revela el Pare. Ara bé, cal fixar-se en el context per a comprendre bé aquest ensenyament. Jesús acaba de dir “si m’heu conegut a mi, també coneixeu el meu Pare. I des d’ara ja el coneixeu i l’heu vist”. Conèixer Jesús és conèixer el Pare. Per això veure Jesús és veure el Pare. Però Jesús no diu “qui m’ha vist a mi ha vist el Pare” com si el Pare estès “darrera” de Jesús. El que diu el text és que conèixer Jesús és conèixer el Pare. És el coneixement de Jesús el que comporta el coneixement del Pare. L’evangeli ho ha dit molt abans d’una altra forma també enigmàtica: “el Pare i jo som u” (10,30). En Jesús el misteri de Déu es mostra com a plenitud. I d’aquesta plenitud, com diu el pròleg de Jn “tots nosaltres n’hem rebut un do que està per damunt de qualsevol altre do” (1,16). Aquests textos descriuen acuradament l’experiència religiosa dels cristians joànics. És la que ofereix l’evangeli de Joan al lector perquè “també ell pugui creure” (19.35 cf. 20,31).
  • Oriol Tuñí sj

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús