User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-05-04

Presència de Déu

Deia el teòleg alemany Karl Rahner: «El cristià del futur o serà místic o no serà cristià». Únicament el cristià que ha fet experiència de la seva presència pot viure avui en clau d'evangeli.

Llibertat

En l'Evangeli són molts els que no hi veuen, els que no hi senten. Són molts els que hi veuen i hi senten, però en canvi no entenen res. La manca de llibertat fa que la seva paraula no pugui ser acollida, sentida i entesa. Reconeixem humilment les esclavituds personals i demanem ser-ne alliberats

Consciència

Prenc consciència de la llavor de resurrecció que hi ha en tota realitat humana, per precària i vulnerable que sigui.

Paraula de Déu

Joan 14,27-31a

Jesús va dir als seus deixebles:
--Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo us dono la pau que el món no dóna. Que els vostres cors s'asserenin i no temin. Heu sentit que us deia: "Me'n vaig, però tornaré a vosaltres." Si m'estiméssiu, us alegraríeu de saber que me'n vaig al Pare, perquè el Pare és més gran que jo. Us ho he dit ara, per endavant, perquè, quan això passi, cregueu. Ja no parlaré gaire més temps amb vosaltres, perquè arriba el príncep d'aquest món. No és que ell tingui poder sobre mi, però així el món sabrà que jo estimo el Pare i que faig el que el Pare m'ha manat.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • L’Evangeli d’avui ens recorda uns moments molt emotius en les paraules de Jesús als deixebles. És el comiat de tres anys de treballar junts per evangelitzar el poble. Anys intensos, en els que el Mestre ha anat modelant el cor i la ment dels deixebles. Anys de notable intensitat. I molt aviat tot canviarà. Per Jesús, la passió; ells es dispersaran. En aquesta situació el que expressa el Senyor mitjançant les seves paraules és la bondat, l’amistat i la cura d’ells. Parla des del cor.
 • “Us deixo la pau, us dono la meva pau”, “que s’asserenin els vostre cors, no us acovardiu”, “Me’n vaig, però tornaré”, ”us alegrareu de saber que me’n vaig al Pare”, “Ja no parlaré gaire més amb vosaltres”...
 • Podem avui meditar i contemplar com escoltarien aquells estimats deixebles les paraules de Jesús.
 • També podem des del més profund del nostre cor veure com ens arriben, dites per a nosaltres.
 • I també com les podem escoltar en església de Jesús en aquests moments històrics.
 • Per acabar mirem de fer un cordial col·loqui amb Ell.
 • Jesús Renau sj

Conversa

Agraeix al Senyor de la vida tots aquests moments que has passat amb ell. Tots aquells sentiments i pensaments que s'han remogut en el teu interior.

 

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús