User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-07-21

Presència de Déu

Sento l'escalf de Déu. El puc experimentar si m'aturo enmig de les preocupacions de la vida. Ell m'acompanya sempre.

Llibertat

Si no som lliures escoltem només allò que volem sentir. És lliure aquell que viu obert, aquell que està disposat a ser cada dia sorprès i transformat pels altres i per l'Altre. Demano aquesta llibertat que només ell pot donar.

 

Consciència

La meva existència transcorre enmig d'una teranyina de relacions amb les persones que m'envolten, amb la natura, amb Déu. Prenc consciència d'aquestes relacions, donant gràcies per la vida que flueix a través d'elles. Algunes d'aquestes relacions estan potser ferides o trencades, i això em produeix tristesa, enuig o decepció.
Demano el do de la reconciliació i el perdó.

Paraula de Déu

Mateu 13,1-9

Aquell dia, Jesús va sortir de la casa i es va asseure vora el llac. Es reuní tanta gent entorn d'ell, que va haver de pujar en una barca i s'hi assegué. La gent es quedà vora l'aigua. Ell els va parlar llargament en paràboles. Deia:
--Un sembrador va sortir a sembrar. Tot sembrant, una part de les llavors va caure arran del camí; vingueren els ocells i se les van menjar. Unes altres llavors van caure en un terreny rocós, on hi havia poca terra, i de seguida van germinar, ja que la terra tenia poc gruix; però, quan sortí el sol, recremà les plantes, i es van assecar, perquè no tenien arrels. Unes altres llavors van caure enmig dels cards; els cards van créixer i les ofegaren. Però una part de les llavors va caure en terra bona i donà fruit: unes llavors van donar el cent, unes altres el seixanta, unes altres el trenta per u.
»Qui tingui orelles, que escolti.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Aquest fragment de l’evangeli de Mateu està intercalat al bell mig de la coneguda paràbola del sembrador, com una mena d’explicació que l’evangelista posa en boca de Jesús per explicar la raó de fer servir tantes paràboles.
  • En una cultura oral, el relat, el conte, la història tenia un valor fonamental. No era pas entreteniment sinó que cada història contenia un ensenyament profund i essencial. Jesús fa servir aquest recurs durant la seva predicació i per això explica paràboles.
  • Es lamenta Jesús del tancament d’una bona part dels seus oients. Autocentrament, indiferència... digueu-li com vulgueu. Imagineu que les paraules de Jesús van dirigides a nosaltres, a tu i a mi.
  • Jesús no ens vol convèncer amb arguments brillants, vol que comprenguem allò que és essencial i vol una comprensió no només de cap sinó de cor. “Comprendre amb el cor” hi ha potser una imatge més bonica que aquesta? La conversió no bé per sermons bonics o comentaris a l’evangeli més o menys brillants, bé per acollir en el cor el misteri de Jesús, misteri de salvació per a cada home. Misteri que dóna sentit a l’existència.
  • I si li demanem que ens obri el cor?
  • Santi Torres

Conversa

Converso amb Jesús, tot passejant per algun lloc o paratge que em sigui familiar (el parc de davant de casa, un bosc als afores del poble...). Li parlo amb franquesa de tot allò que m'amoïna i de tot allò que em fa feliç.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Toggle Music

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús